fbpx

Σίγουρα δεν του …φαίνεται αλλά είναι το RAV4 της Toyota

Σίγουρα δεν του …φαίνεται αλλά είναι το RAV4 της Toyota

Τα ιαπωνικά αυτοκίνητα έχουν σημαντική παρουσία σε όλο τον κόσμο, ενώ κυριαρχούν και στην εσωτερική αγορά της χώρας του Ανατέλλοντος Ηλίου, η οποία έχει να παρουσιάσει αρκετές ιδιαιτερότητες. Με μοντέλα που κυκλοφορούν μόνο εκεί, όπως είναι τα K-Cars των 3,4 μέτρων και των 660 κυβικών και με μια αυτοκινητική σκηνή που χαρακτηρίζεται από οχήματα σαν τα Bosozuku με τις τεράστιες αεροτομές.

 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: Η Rocket των 900 ίππων της Brabus είναι πύραυλος

 

Στην εσωτερική αγορά της Ιαπωνίας δραστηριοποιείται και η Mitsuoka, μια μικρή αυτοκινητοβιομηχανία ή ακριβέστερα καροσσερία, η οποία κατασκευάζει μερικά ιδιαίτερα μοντέλα. Τελευταίο το Buddy, ένα SUV με πολύ έντονο το στυλ των αντίστοιχων αμερικάνικων μοντέλων της δεκαετίας του ’90.

 

 

Με μεγάλη, όρθια χρωμιωμένη μάσκα που σε συνδυασμό με τους τετραπλούς τετράγωνους προβολείς θυμίζει έντονα το Chevrolet Tahoe εκείνης της περιόδου, αλλά και με κάθετα πίσω φώτα που μαζί με τον χρωμιωμένο προφυλακτήρα δημιουργούν επίσης ένα ρετρό στυλ.

Ανάλογης λογικής θα είναι και οι επεμβάσεις στο εσωτερικό που πιθανότατα θα αποκαλυφθεί προς τα τέλη Νοεμβρίου μαζί με την τιμή και την έναρξη των παραγγελιών.

 

 

Φυσικά η Mitsuoka δεν έχει εξελίξει μόνη της ούτε το πλαίσιο ούτε τα μηχανικά μέρη, αλλά έχει χρησιμοποιήσει ως βάση το πιο επιτυχημένο ιαπωνικό SUV, το RAV4 της Toyota. Οπτικά πάντως αυτό γίνεται αντιληπτό μόνο μέσω του χαρακτηριστικού του προφίλ αλλά και της ένδειξης Hybrid στα φτερά, εφόσον κάτω από το καπό υπάρχει το υβριδικό σύνολο πρόωσης με το τετρακύλινδρο των 2.500 κυβικών και τη συνδυαστική απόδοση των 178 ίππων. Η άλλη επιλογή είναι ο δίλιτρος τετρακύλινδρος βενζίνης των 2.000 κυβικών και των 171 ίππων.