fbpx

Την όμορφη Aston Martin DBS GT Superleggera που θα αποκτήσουν μόνο 19 άτομα

Την όμορφη Aston Martin DBS GT Superleggera που θα αποκτήσουν μόνο 19 άτομα

Οι πιο σπάνιες και πιο όμορφες εκδόσεις των μοντέλων της Aston Martin -που έτσι και αλλιώς είναι ιδιαίτερα όμορφες ευθύς εξαρχής- είναι αυτές που προκύπτουν σε συνεργασία με την ιταλική καροσερία Zagato. Πρόκειται για μια συνεργασία που ξεκίνησε στις αρχές της δεκαετίας του ’50, σχεδόν πριν από 70 χρόνια δηλαδή και συνεχίζει ως τις μέρες μας.

 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: H De Tomaso επανέρχεται εντυπωσιακά στο προσκήνιο με την P72

 

Με τελευταία δημιουργία την DBS GT Zagato, η οποία βασίζεται στην DBS Superleggera και αποτελεί ουσιαστικά τη σχεδιαστική εξέλιξή της. Όπως βλέπουμε στις φωτογραφίες της τελικής έκδοσης παραγωγής της που έδωσε στη δημοσιότητα η παραδοσιακή Βρετανική εταιρεία, υπάρχει μια ακόμα πιο μεγάλη και χαρακτηριστική μάσκα σε συνδυασμό με στενούς προβολείς και ένα ανάγλυφο καπό.

 

 

Η μεγαλύτερη μάσκα εξασφαλίζει και την καλύτερη αναπνοή του bi-turbo V12 των 5.200 κυβικών της μάρκας, η απόδοση του οποίου μπορεί εδώ να ξεπερνά τους 750 ίππους.

Από κει και πέρα ιδιαίτερα χαρακτηριστική είναι η οροφή από ανθρακόνημα, η οποία καλύπτει και το τμήμα εκείνο στο οποίο στη στάνταρ DBS Superleggera υπάρχει το παρμπρίζ. Μάλιστα η παρουσία της συνδυάζεται και με έναν εσωτερικό καθρέφτη- οθόνη στον οποίο προβάλλεται η εικόνα από μια κάμερα και υποκαθιστά το συμβατικό. Στα γνωρίσματα του μοντέλου περιλαμβάνονται και οι χρυσές ζάντες των 20 ιντσών, καθώς και άλλες εξωτερικές λεπτομέρειες στο χρώμα του ευγενούς μετάλλου.

 

 

Η DBS GT πάντως δεν θα είναι η μόνη Zagato που θα παρουσιαστεί μέσα στο 2020, καθώς έχει προγραμματιστεί και η DB4 GT Zagato Continuation. Πρόκειται για το κλασικό μοντέλο που αναβιώνει με βάση τα γνήσια σχέδια και την τεχνοτροπία της εποχής του έχοντας και ανάλογους αριθμούς πλαισίου με τα συνολικά 25 που είχαν κατασκευαστεί από το 1960 έως το 1963.

Ο κινητήρας της DB4 GT Zagato είναι ένας εξακύλινδρος σε σειρά 3.670 κυβικών, ο οποίος αποδίδει 385 ίππους και κινεί τους πίσω τροχούς μέσω ενός χειροκίνητου κιβωτίου 4 σχέσεων και ενός μπλοκέ διαφορικού.

Συνολικά θα κατασκευαστούν 19 Continuation models, στα οποία θα προστεθούν 19 DBS GT Zagato προκειμένου να δημιουργήσουν την DBZ Centenary Collection, με την ευκαιρία της συμπλήρωσης την 100 χρόνων της ιταλικής καροσερίας.

Τα δύο αυτά σπέσιαλ αυτοκίνητα θα πωλούνται μαζί σε μια τιμή της τάξης των 6 εκατομμυρίων λιρών, που αντιστοιχούν σε σχεδόν 6,7 εκατομμύρια ευρώ.