fbpx

Το συλλεκτικό Mini JCW GP έχει 306 ίππους και είναι το πιο δυνατό

Το συλλεκτικό Mini JCW GP έχει 306 ίππους και είναι το πιο δυνατό

Η κορυφαία εκδοχή του Mini λέγεται John Cooper Works GP, εν συντομία JCW GP, θα κατασκευαστεί σε μόλις 3.000 μονάδες, γεγονός που του εξασφαλίζει και ένα συλλεκτικό χαρακτήρα και είναι μέχρι στιγμής ότι πιο ισχυρό έχει παρουσιάσει η βρετανική εταιρεία που ανήκει στον όμιλο της BMW.

 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ:  Η νέα και πολύ όμορφη Ferrari λέγεται Roma

 

Και αυτό γιατί ο τετρακύλινδρος turbο του των 2.000 κυβικών αποδίδει ούτε λίγο ούτε πολύ 306 ίππους, 75 δηλαδή περισσότερους σε σχέση με τη στάνταρ έκδοση του JCW, που το τοποθετούν απευθείας στην κορυφή. Φυσικά το JCW GP δεν είναι μόνο το πιο ισχυρό Mini είναι και το ταχύτερο, καθώς για το 0-100 χλμ./ ώρα επαρκούν μόλις 5,2 δεύτερα, ενώ η τελική του ταχύτητα φτάνει τα 265 χλμ./ ώρα.

 

 

Προκειμένου να έρθουν αυτά τα νούμερα έγινε και μια στοχευμένη προσπάθεια μείωσης του βάρους. Αυτός είναι και ο λόγος που το κορυφαίο Mini είναι αυστηρά διθέσιο. Ταυτόχρονα υπάρχουν και πολλές ενισχύσεις σε διάφορα σημεία προκειμένου να αυξηθεί η ακαμψία του αμαξώματος και να αντέχει ακόμα και στη σκληρή χρήση στην πίστα.

 

 

Αγωνιστικός αέρας υπάρχει και στο εσωτερικό, ενώ εξωτερικά υπάρχει ένα πλήρες αεροδυναμικό πακέτο, από το οποίο ξεχωρίζει η μεγάλη και χαρακτηριστική πίσω αεροτομή καθώς και οι ιδιαίτερες προεκτάσεις των φτερών.