fbpx

Αυτές οι παραλλαγές στις κάμψεις θα σου δώσουν το πιο δυνατό στήθος

Αυτές οι παραλλαγές στις κάμψεις θα σου δώσουν το πιο δυνατό στήθος

Η βασική άσκηση για να γυμνάσεις το στήθος σου χωρίς βάρη είναι οι κάμψεις και το γνωρίζεις!

Γνωρίζεις όμως ότι υπάρχουν διάφορες παραλλαγές κάμψεων που μπορούν να σου δώσουν ένα τέλεια γυμνασμένο στήθος; Ασκήσεις που μπορείς να κάνεις στο σπίτι ή έξω και να τις εντάξεις σε ένα πρόγραμμα προπόνησης.

 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: Δες δύο σύντομες προπονήσεις που ανεβάζουν τις καύσεις και σε ξυπνάνε το πρωί! (Video)

 

Επίσης, είναι μία άσκηση που δεν γυμνάζει μόνο το στήθος σου αλλά τους τρικέφαλους και τους δελτοειδής σου. Επιπλέον, ενισχύει τον πυρήνα σου και σε κάποιος περιπτώσεις γυμνάζει τους γλουτούς, τους τετρακέφαλους και μερικούς μυς της πλάτης.

Αν και σαν άσκηση δεν χρειάζεται κανένα πολύπλοκο όργανο για να γίνει είναι ιδιαίτερα αποτελεσματική. Αν κάνεις ήδη κάμψεις και θέλεις να το πας ένα βήμα παραπέρα για να αυξήσεις τον όγκο τους στήθους σου, καλό θα ήταν να δοκιμάσεις τις παρακάτω ασκήσεις.

Δες τις παραλλαγές που μπορείς να κάνεις και να γυμνάσεις τέλεια το στήθος σου:

 

Κάμψεις με παλαμάκια

Η προσγείωση μετά τα παλαμάκια θα πρέπει να γίνεται με τους αγκώνες σου λυγισμένους. Δεν χρειάζεται να πιέσεις τον εαυτό σου και να κάνεις την άσκηση στο 100%. Αν δεν νιώθεις σίγουρος μπορείς να ξεκινήσεις στηρίζοντας το βάρος σου στα γόνατα. Μόλις συνηθίσεις την κίνηση και είσαι έτοιμος μπορείς να κάνεις ολόκληρη την άσκηση.

 

Εναλλαγή χεριών

Το ένα χέρι πρέπει να είναι λίγο πιο μπροστά από το άλλο και να κάνεις εναλλαγή μεταξύ τους μετά από κάθε κάμψη. Αν η κίνηση είναι δύσκολη για αρχή μπορείς να κάνεις την αλλαγή των χεριών χωρίς το αλματάκι μέχρι να μπορέσεις να βγάλεις την άσκηση κανονικά.

 

Κάμψεις X

Για να κάνεις την συγκεκριμένη άσκηση πρέπει να σηκώσεις το σώμα σου στον αέρα και να σταυρώσεις τα χέρια σου στο στήθος. Είναι η εξελιγμένη μορφή της κάμψης με παλαμάκια. Θα πρέπει να είσαι πιο ανεβασμένο επίπεδο για να καταφέρεις να ολοκληρώσεις την άσκηση.

 

Κάμψεις με άγγιγμα τα γόνατα

Σε αυτή την άσκηση θα πρέπει να σηκώσεις το σώμα σου στον αέρα και με τα χέρια σου πρέπει να αγγίξεις τα γόνατα σου. Σε αυτή την άσκηση δεν χρησιμοποιείς μόνο τους βασικούς μυς που χρειάζεται για τις κάμψεις αλλά και τους κοιλιακούς σου σε ένα μεγάλο βαθμό.

 

Κάμψεις superman

Προσπάθησε σε κάθε άλμα να φέρνεις τους δικέφαλους δίπλα από τα αυτιά σου όταν τεντώνεις τα χέρια σου. Σιγουρέψου όμως ότι θα κατεβάσεις τα χέρια σου εγκαίρως αλλιώς μπορείς να φανταστείς τι θα συμβεί.

 

Κάμψεις τοξότη

Τοποθέτησε να χέρια σου πιο ανοιχτά από τους ώμους σου για να κάνεις αυτή την άσκηση. Μόνο το ένα σου χέρι πρέπει να λυγίζει και να δέχεται το βάρος. Το άλλο χέρι θα πρέπει να είναι όσο γίνεται στην ευθεία.

 

Κάμψεις με ένα χέρι

Σε αυτή την άσκηση το σώμα σου θα πρέπει να δημιουργεί ένα τρίγωνο. Τα πόδια σου θα πρέπει να είναι πιο ανοιχτά για να σε βοηθήσουν στην ισορροπία και το χέρι σου θα πρέπει να είναι στο κέντρο από τα πόδια σου.