fbpx

Αυτό είναι το πιο γρήγορο σνακ πριν ή μετά την προπόνηση

Αυτό είναι το πιο γρήγορο σνακ πριν ή μετά την προπόνηση

Γράφει ο διαιτολόγος – διατροφολόγος Νίκος Ευστρατίου

 

Ένα εύκολο και γρήγορο σνακ το οποίο μπορεί να καταναλωθεί είτε πριν είτε μετά τη διάρκεια μιας αθλητικής δραστηριότητας (εκγύμναση,  προπόνηση, αγώνας) είναι η κρέμα με κάστερ ή κούσταρ πάουντερ (custar powder).

 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: Μάθε πότε και αν πρέπει να κάνεις λιπομέτρηση

 

Η σκόνη αυτού του σκευάσματος προέρχεται απο άλεση του άνθους αραβοσίτου και είναι πλούσιο σε υδατάνθρακα (87 γρ. ανα 100 γρ. σκόνης). Σε συνδυασμό με το γάλα που χρησιμοποιείται στην παρασκευή του μπορεί να αποτελέσει ένα σχεδόν πλήρες γεύμα πλούσιο σε υδατάνθρακες και πρωτεΐνες. Είναι μια σκόνη που χρησιμοποιείται κατά κόρον στη ζαχαροπλαστική.

Η σκόνη αυτή έχει κατάλευκο χρώμα και υφή από αλεύρι. Στην ουσία είναι κορν φλάουρ με προσθήκη αρώματος βανίλιας”,” κατάλληλο για ζαχαροπλαστική. Διαλύεται εύκολα σε γάλα και έχει τέλειο γευστικό και αισθητικό αποτέλεσμα. Επινοήθηκε στη Μεγάλη Βρετανία ως υποκατάστατο της κρέμας ζαχαροπλαστικής χωρίς αυγά.

Για να το φτιάξεις μπορεί να μην χρησιμοποιήσεις καθόλου ή περισσότερη ζάχαρη όπως και διάφορες γλυκαντικές ύλες)

Βάζεις 6 κοφτές κουταλιές της σούπας τρία φλιτζάνια γάλα φέρσκο ή εβαπορέ αραιωμένο και αν θέλεις να βάλεις ζάχαρη τότε ρίξε μέχρι 4 ή 5 κουταλιές της σούπας.

Ρίχνεις το μισό φλιτζάνι γάλα στη σκόνη ενώ το άλλο το βράζεις. Μόλις βράσει ρίχνεις μέσα το μίγμα και ανακατεύεις. Το αφήνεις να πάρει μια βράση και είναι έτοιμο.

Μπορείς να το διαλύσεις περισσότερο να το κάνεις ρόφημα δηλαδή αραιώνοντας το γάλα με νερό ή αν προσθέσεις περισσότερο γάλα.

Το τρως ζεστό ή κρύο.