fbpx

Έτσι θα μάθεις να μην …κλέβεις τον εαυτό σου στη προπόνηση!

Έτσι θα μάθεις να μην …κλέβεις τον εαυτό σου στη προπόνηση!

Για να λέμε την αλήθεια όλοι κλέβουμε …λιγουλάκι, ειδικά τις δύο τελευταίες επαναλήψεις στο τρίτο σετ.

Η αλήθεια είναι όμως ότι και οι επαγγελματίες αθλητές κλέβουν. Τελικά δεν υπάρχει κανένας στον αθλητισμό που να μη …κλέβει τον εαυτό του και να χαίρεται μάλιστα!

 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: Ανακάλυψε γιατί ο καθρέφτης δεν σε «αφήνει» να χτίσεις συμμετρικό σώμα

 

Η πραγματικότητα όμως είναι άλλη. Είναι ότι αποφεύγεις να ζοριστείς στην προπόνηση!

Υπάρχει ένα πολύ απλό τεστ που θα δώσει ειλικρινή απάντηση, ακόμη και αν εσείς δεν λέτε την αλήθεια

Το σώμα μας είναι το πιο αξιόπιστο «gadget» που μας αποκαλύπτει εάν γυμναζόμαστε ή όχι στην σωστή ένταση. Το μόνο που χρειάζεται είναι να δώσουμε σημασία στα μηνύματα που μας στέλνει.

 

 

Ο τρόπος που μιλάμε, το πώς αισθανόμαστε την ώρα της προπόνησης, αλλά και πόσο γρήγορα χτυπάει η καρδιά μας είναι τα σημάδια που πρέπει να αποκωδικοποιήσουμε προκειμένου να προσπαθήσουμε λίγο ακόμη ή να μειώσουμε την ένταση. Οι ειδικοί στο fitness επισημαίνουν ότι η αποκωδικοποίηση αυτή καθίσταται ιδιαίτερα σημαντική στις καρδιοαναπνευστικές ασκήσεις (τρέξιμο, κολύμπι, ποδηλασία,κτλ.) όπου εργάζεται σκληρά η καρδιά.

Ένας απλός τρόπος για να αξιολογήσουμε την προσπάθειά μας κατά τη διάρκεια της προπόνησης είναι να μιλήσουμε δυνατά, χωρίς όμως να σταματήσουμε ό,τι κάνουμε.

Εάν η ομιλία μας είναι πολύ εύκολη και αβίαστη, τότε δεν προσπαθούμε πολύ και πρέπει να αυξήσουμε την ένταση.

Εάν μιλάμε με λίγη προσπάθεια, τότε βρισκόμαστε σε ένα ικανοποιητικό επίπεδο όπου μπορούμε να συνεχίσουμε για αρκετά λεπτά ακόμη.

Εάν μπορούμε να πούμε μόνο λίγες και κοφτές λέξεις, τότε η ένταση της άσκησής μας είναι μέτρια προς υψηλή και προσεγγίζει – αλλά δεν φτάνει – τα όρια της αντοχής μας. Καλό είναι να φτάνουμε σε αυτό το επίπεδο για τουλάχιστον σαράντα λεπτά σε εβδομαδιαία βάση.

Εάν μας έχει κοπεί η ανάσα και δεν μπορούμε να αρθρώσουμε λέξη, τότε γυμναζόμαστε σε υψηλή ένταση την οποία δεν θα μπορέσουμε να διατηρήσουμε για περισσότερο από λίγα λεπτά.