fbpx

Δες μια καλή προπόνηση και μάθε για τις προπονήσεις με μία Slam Ball

Δες μια καλή προπόνηση και μάθε για τις προπονήσεις με μία Slam Ball

Η προπόνηση με μία Slam Ball προσθέτει μία επιπλέον κίνηση στο σώμα σου αφού  πρέπει να σκύψεις και να μαζέψεις τη μπάλα, δεδομένου ότι δεν αναπηδά. Έτσι οι μύες λειτουργούν περισσότερο σε σχέση με την ιατρική μπάλα.

Γυμνάζεις όλο το σώμα, ακόμα και μυϊκές ομάδες που δύσκολα ενεργοποιούνται με μηχανήματα.

 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: Δες μια δυνατή προπόνηση με kettlebell που θα σου κάψει μπόλικο λίπος!

 

Καις θερμίδες! Αν κάνεις τις ασκήσεις σε υψηλή ένταση πραγματικά θα λιώσεις το κορμί σου και μετά την προπόνηση θα νιώθεις εξαντλημένος. Επίσης, σε βοηθά να αυξήσεις τον καρδιακό ρυθμό και να κάψεις θερμίδες.

Βελτιώνεις τη δύναμη του πυρήνα, την ακεραιότητα των αρθρώσεων, το εύρος κίνησης και την ελαστικότητα.

Χτίζεις δύναμη. Η slam ball είναι σχεδιασμένη για ασκήσεις ρίψης, η οποία χτίζει δύναμη, γυμνάζει τους κοιλιακούς, τα χέρια, την πλάτη, ενώ παράλληλα βελτιώνει τον συντονισμό χεριών ματιών και ενισχύει την καρδιοαναπνευστική αντοχή.

Αυξάνει και βελτιώνει την εκρηκτικότητα. Ο στόχος της slam ball είναι να φέρεις την μπάλα πάνω από το κεφάλι όσο πιο ψηλά γίνεται με τεντωμένα τα χέρια πριν χτυπήσεις τη μπάλα στο έδαφος, χρησιμοποιώντας ολόκληρο το σώμα σου – αυτή η γρήγορη προσπάθεια χρησιμοποιεί και χτίζει εκρηκτική δύναμη. Οι ρίψεις πάνω από το κέφαλι είναι εξαιρετική άσκηση και για την ενεργοποίηση όλου του σώματος και την απελευθέρωση ενέργειας. Για την εκτέλεση της άσκησης λειτουργούν πολλοί μύες, 11 για την ακρίβεια. Οι μύες αυτοί εργάζονται σκληρά για να παράγουν τη δύναμη και την εκρηκτικότητα που απαιτείται για να σηκωθείς από ένα κάθισμα και να πετάξεις τη μπάλα.

Η slam ball υπάρχει σε διάφορα κιλά, από 2 έως 16 κιλά. Είναι ιδανική για προπονήσεις Crossfit, πολεμικών τεχνών και προπονήσεις αθλητών, κατάλληλη για χτύπημα με δύναμη στο έδαφος και στον τοίχο.

Δες το πρόγραμμα που σου δείχνει ο personal trainer Γιώργος Καζακόπουλος:

 


Ακολούθα το πρόγραμμα

Κάνε 6-10 κύκλους:

25 sit ups

20 squats

15 slam ground shots

10 double push up burpees

Κάνε τις ασκήσεις των κύκλων συνεχόμενα.

Κάνε διάλλειμα 30-60” ανάμεσα στους κύκλους