fbpx

Δες πόσους κοιλιακούς πρέπει να κάνεις για «γλυπτική» στη κοιλιά σου!

Δες πόσους κοιλιακούς πρέπει να κάνεις για «γλυπτική» στη κοιλιά σου!

Το μεγάλο ερώτημα που πλανάτε στα γυμναστήρια και απαντάτε από πολλές και διαφορετικές απόψεις γυμναστών είναι πόσους κοιλιακούς πρέπει να κάνω για να πετύχω την λεγόμενη γράμμωση στη κοιλιά;

 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: Αυτός είναι ο μεγάλος μύθος των πολλών επαναλήψεων

 

Άλλοι λένε κάθε μέρα τουλάχιστον 100 στο σύνολο, άλλοι λένε μέρα παρά μέρα!

Ποια είναι όμως η πραγματικότητα;

«Κάθε φορά που τροφοδοτείτε με δύναμη, προκαλείτε μικρο-δάκρυα στο μυ”, λέει ο Astrid Swan, πιστοποιημένος εκπαιδευτής NASM στο Bootcamp του Barry στο West Hollywood, CA (ο οποίος έχει δολοφονικά six packs).

“Ο μυς χρειάζεται χρόνο για να θεραπευτεί και καθώς θεραπεύεται, μεγαλώνει και τότε βλέπετε αποτελέσματα.” Κάνοντας την ίδια άσκηση ή εκτελώντας το ίδιο μέρος του σώματος ξανά και ξανά, δεν θα έχετε κανένα απολύτως όφελος. Αντ ‘αυτού, θα είστε πιο επιρρεπείς στο να προκαλέσετε κάποιο τραυματισμό λόγω κατάχρησης.

 

 

O Molly Sigman, γυμναστής Pilates, μιλώντας στο Popsugar, πρότεινε να γυμνάζεις κάθε μέρα από λίγο τον κορμό ή να ενσωματώσεις ασκήσεις που εστιάζουν σε αυτόν τρεις με πέντε φορές την εβδομάδα. Ο ίδιος δήλωσε πως και με τις pilates μπορείς να γυμνάσεις τους κοιλιακούς, ενώ είσαι συγκεντρωμένος.

Η Corey Phelps, γυμνάστρια TRX και Spinning, δήλωσε πως πρέπει να κάνουμε ασκήσεις ειδικές για τους κοιλιακούς τουλάχιστον τρεις φορές την εβδομάδα ( ή μέρα παρά μέρα) αν θέλεις να δεις αποτελέσματα. Επί πρόσθετα, προτείνει να κάνεις αερόβια άσκηση αλλά και ασκήσεις που γυμνάζουν όλο το σώμα, όπως squats and deadlifts, τα οποία θα χτίσουν έναν γερό κορμό.

 

 

Απ’ τη μεριά του ο Nick Pags μας συμβουλεύει να κάνουμε κοιλιακούς κάθε μέρα. «Επειδή χρησιμοποιείς τόσο πολύ τον κορμό σου καθημερινά, πρέπει να κάνεις κοιλιακούς πιο συχνά απ’ όσο νομίζεις. Περίπου 10 λεπτά καθημερινά αρκούν!

Και ο Ridge Davis προτείνει να κάνεις κοιλιακούς σε καθημερινή βάση. «Οι κοιλιακοί είναι η δύναμη για όλες τις κινήσεις και τις ασκήσεις οπότε είναι σημαντικό αν τους ενεργοποιήσεις πριν κάνεις βάρη».

Όπως γίνεται κατανοητό οι απόψεις διίστανται! Η πραγματικότητα όμως για έναν άνθρωπο που γυμνάζεται πέντε μέρες την εβδομάδα να αφήνει και μια μέρα χωρίς να κάνει κοιλιακούς, έτσι για εκτόνωση, κατά προτίμηση τρίτη  συνεχόμενη μέρα των πέντε προπονήσεων.

Οι κοιλιακοί σας είναι σαν οποιονδήποτε άλλο μυ που εξασκούμε. Δίνοντας έτσι χρόνο στους μύες να μεγαλώνουν και να θεραπεύονται είναι ζωτικής σημασίας. Η ενίσχυση του πυρήνα μας είναι σημαντική όχι μόνο για την επίτευξη μιας επίπεδης κοιλιάς αλλά και για τη βελτίωση της στάσης, της ισορροπίας και για την ανακούφιση του πόνου στην πλάτη.

Από την άλλη όλοι οι γυμναστές συμφωνούν ότι οι ασκήσεις πρέπει να αλλάζουν ενώ χωρίς διατροφή δεν πρόκειται ποτέ να δεις σχηματισμένους κοιλιακούς!