fbpx

Δες πώς να προπονηθείς outdoor αν δεν θες να πας γυμναστήριο (Video)

Δες πώς να προπονηθείς outdoor αν δεν θες να πας γυμναστήριο (Video)

Αν δεν θέλεις να πας γυμναστήριο και δεν θες να χάσεις την προπόνηση σου η λύση είναι μια, να προπονηθείς outdoor δηλαδή έξω!

Τα οφέλη της ισομετρικής προπόνησης είναι πολλά. Μπορεί να είναι μονόπλευρη ή να μην βελτιώνει την απόδοση στα περισσότερα αθλήματα, είναι όμως πολύ χρήσιμη για την φυσική σου κατάσταση ειδικά αν την εντάξεις στην outdoor προπόνηση σου.

 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: Αυτά είναι 25 είδη push ups που θέλουν κότσια να τα κάνεις

 

Ισομετρική προπόνηση με αντιστάσεις ή χωρίς δίνει πολλά οφέλη όχι μόνο στο σώμα σου αλλά και στο μυαλό σου, αφού απαιτεί συγκέντρωση και ηρεμία.

 

 

Διάλεξε ένα καλό σημείο με χόρτο, αν έχει θέα είναι ακόμα καλύτερα και αφοσιώσου σε μια σειρά ισομετρικών ασκήσεων.

 

 

Πρόσεξε την λεπτομέρεια, ότι στην ισομετρική προπόνηση, ενεργοποιείται ένας μυς αλλά δεν κινείται η άρθρωση. Αυτό πραγματοποιείται όταν σταθεροποιήσουμε ένα βάρος, που μπορεί να είναι το ίδιο το σώμα μας, σε μια συγκεκριμένη γωνία, και το διατηρήσουμε εκεί για συγκεκριμένη χρονική διάρκεια. Για παράδειγμα, κάνοντας κάμψεις δικεφάλων με έναν αλτήρα, αν σταθεροποιήσουμε τον αλτήρα στις 90 μοίρες, τότε ο δικέφαλος γυμνάζεται ισομετρικά, δηλαδή σταθεροποιητικά. Το ίδιο μπορείς να κάνεις με το σώμα σου.

 

 

Θα χρειαστείς μόλις 25-30 λεπτά για να το εκτελέσετε, με απολογισμό στο κάψιμο θερμίδων μέχρι και 450 περίπου. Αν προσπαθήσεις να κάψετε τόσες θερμίδες με αερόβια άσκηση σταθερού τέμπο, θα χρειαστείς 40-45 λεπτά.

 

 

Μιλάμε λοιπόν για μεγάλη  απώλεια χρόνου, που σίγουρα δε περισσεύει σε κανέναν με τους τρελούς ρυθμούς που τρέχει η ζωή σήμερα, αλλά ταυτόχρονα δε παίρνετε τα τεράστια οφέληπου συνοδεύουν την υψηλή ένταση της διαλειμματικής.

 

 

Αυτό είναι το πρόγραμμα που θα σε εκτινάξει!

Άρχισε με ζέσταμα 5-10 λεπτών.

Διατάσεις για 4-5 λεπτά.

Βρες μια ευθεία 100-150 μέτρων και κάνε σπριντ. Επανέλαβε συνολικά 6-8 σπριντ.

Χαλαρό τρέξιμο για 5-10 λεπτά και αμέσως μετά καλές διατάσεις.