fbpx

Δούλεψε σε ρυθμού cardio και κάνε …γλυπτική στο κορμί σου! (Video)

Δούλεψε σε ρυθμού cardio και κάνε …γλυπτική στο κορμί σου! (Video)

Αν θέλεις να δώσεις ένα τελικό …χτύπημα στο τελευταίο λίπος, αλλά και να κάνεις καλό στη καρδιά σου, οι ασκήσεις cadio είναι η λύση.

Οι ασκήσεις cardio, ή καρδιοναπνευστικές δυναμώσουν την καρδιά, τους πνεύμονες και γενικότερα όλο το καρδιο-αναπνευστικό σύστημα αλλά παράλληλα καίνε και μπόλικο λίπος που σου επιτρέπει να κάνεις …γλυπτική στο κορμί σου.

Όλο και περισσότεροι προτιμούν να γυμνάζονται με τις ασκήσεις cardio καθώς δεν είναι λίγοι εκείνοι που υποστηρίζουν ότι συμβάλουν αποτελεσματικά στην απώλεια βάρους και στη δημιουργία ενός καλοσχηματισμένου σώματος.

Συνήθως τα προγράμματα αυτά γίνονται σε εξωτερικούς ή εσωτερικούς χώρους και περιλαμβάνουν: περπάτημα, τρέξιμο, ανεβοκατέβασμα σκαλοπατιών, κολύμβηση, όργανα όπως σκοινάκι, διάδρομο, ελλειπτικό, αναρριχητικό, ποδήλατο, αθλήματα όπως τένις, πυγμαχία, kick boxing, πολεμικές τέχνες, χορευτικές δραστηριότητες όπως aerobics, hip-hop, Latin χορούς κ.ά. Απαραίτητη προυπόθεση, οι ασκήσεις να γίνονται 10 λεπτά συνεχόμενα, δηλαδή χωρίς διαλείμματα και με ένταση προσπάθειας μέσα σε καθορισμένο εύρος καρδιακών παλμών (σφυγμών).

Δες τι κερδίζεις από τις ασκήσεις cardio:

  • Ενίσχυση των μυών που συμμετέχουν στην αναπνοή,
  • Βελτίωση της λειτουργίας της καρδιάς
  • Καλύτερη κυκλοφορία του αίματος
  • Μείωση της αρτηριακής πίεσης
  • Η βελτίωση της ψυχικής υγείας, μείωση του στρες και μείωση της συχνότητας εμφάνισης της κατάθλιψη