fbpx

Μάθε τι είναι η προπόνηση με EMS, πως λειτουργεί και αν είναι χρήσιμη!

Μάθε τι είναι η προπόνηση με EMS, πως λειτουργεί και αν είναι χρήσιμη!

Οι γρήγοροι ρυθμοί της καθημερινότητας δεν επιτρέπουν σε όλους να γυμναστούν όπως και όσο θα ήθελαν όμως ένα σύστημα υπόσχεται ότι υπάρχει λύση στο πρόβλημα.

Ο λόγος για την προπόνηση EMS ή αλλιώς προπόνηση με ηλεκτρομυοδιέγερση. Αυτή, είναι μια σύγχρονη μέθοδος αποτελεσματικής και γρήγορης γυμναστικής.

 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: Έχεις ωραίο κορμί αλλά σου λείπει η πραγματική δύναμη; Μάθε τα tips για να την αποκτήσεις

Μάθε τι είναι η προπόνηση με EMS, πως λειτουργεί και αν είναι αποτελεσματική.

 

Τι είναι ακριβώς η προπόνηση με EMS;

Όταν γυμνάζεσαι ενεργοποιείς τους διάφορους μυς στο σώμα σου. Η προπόνηση με EMS ενεργοποιεί και γυμνάζει τους μυς μέσω ηλεκτρικού ρεύματος. Μη σε αγχώνει! Είναι απόλυτα ασφαλές. Ουσιαστικά, παλμοί και συχνότητες ενεργοποιούν τα κινητικά νεύρα που με τη σειρά τους ενεργοποιούν τους μυς. Κατά τη διάρκεια της προπόνησης φοράς ένα ειδικό κορμάκι και μέσω ειδικών καλωδιώσεων δίνονται στους μυς εντολές από έναν υπολογιστή. Το καλύτερο είναι ότι η προπόνηση με EMS διαρκεί μόνο 20 λεπτά.

 

 

Η προπόνηση διαρκεί 20 λεπτά

Μπορεί να σου φαίνεται παράξενο, λίγο, ή να φαντάζεσαι ότι χρειάζεσαι πολλές 20λεπτες προπονήσεις. Όχι! Η μόνη προπόνηση με EMS που χρειάζεσαι είναι 20 λεπτά εβδομαδιαίως. Αυτό είναι υπεραρκετό για να καλύψει 2-5 ώρες γυμναστικής με βάρη. Μέσω των παλμών που στέλνονται κατευθείαν στους μυς σου, ο χρόνος που θα χρειαστείς για να γυμναστείς πλήρως είναι 20 λεπτά την εβδομάδα. Αυτό κάνει την γυμναστική με ηλεκτρομυοδιέργεση κατάλληλη για εσένα που δεν έχεις πολύ χρόνο.

 

 

Η γυμναστική με EMS είναι πιο αποτελεσματική από την κλασική γυμναστική

Αυτό είναι το παράδοξο της προπόνησης με ηλεκτρομυοδιέργεση. Επειδή ακριβώς γίνεται στοχευμένα η κίνηση και η διέγερση των μυών, μέσα σε 20 λεπτά καταφέρνεις να ενεργοποιήσεις και να εκγυμνάσεις το 90% των μυών του σώματος σου. Οι συσπάσεις που δίνονται στους μυς είναι πιο δυνατές και πιο έντονες και ενεργοποιούν βαθύτερους μύες που με την κλασική γυμναστική δεν θα γυμναζόντουσαν.