fbpx

Ένα ξενοδοχείο ιπτάμενο με τέλεια θέα που θυμίζει άλλες εποχές (Video)

Ένα ξενοδοχείο ιπτάμενο με τέλεια θέα που θυμίζει άλλες εποχές (Video)

H βρετανική αεροναυπηγική εταιρεία Hybrid Air Vehicles (HAV) και η σχεδιαστική εταιρεία Design Q μετατρέπουν το μεγαλύτερο αεροπλάνο στον κόσμο, Airlander 10, σε ένα πολυτελές πεντάστερο, ιπτάμενο ξενοδοχείο, το οποίο θα πραγματοποιεί τριήμερα ταξίδια.

Η ιδιαίτερα ευρύχωρη καμπίνα του μήκους 46 μέτρων είναι έτσι διαμορφωμένη ώστε να φιλοξενεί 19 άτομα συν τα μέλη του πληρώματος.

 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: Δες πως είναι από μέσα ένα άκρως πολυτελές τζετ με την αισθητική Pagani

 

Διαθέτει μεταξύ άλλων πλήρες μπαρ, εστιατόριο, επιπλωμένους χώρους αναψυχής και πολυτελή δωμάτια.

Το υβριδικό αερόπλοιο διαθέτει μεγάλες γυάλινες επιφάνειες ώστε οι επιβάτες να απολαμβάνουν τη θέα και τα τοπία από τα 16.000 πόδια – το μέγιστο ύψος που μπορεί να φτάσει το Airlander 10. Η παρουσίαση της καμπίνας πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της έκθεσης αεροναυπηγικής του Φάρνμποροου.

 

 

«Σήμερα, τα αεροπορικά ταξίδια είναι να φτάσεις από το ένα σημείο στο άλλο το συντομότερο δυνατό. Αυτό που εμείς προσφέρουμε είναι ένας τρόπος να κάνουμε το ταξίδι διασκεδαστικό», αναφέρει μεταξύ άλλων ο CEO της HAV, Στίβεν ΜακΓκλίναν.

 

 

Το Airlander 10 κατασκευάστηκε το 2012 και αρχικά προοριζόταν για τον στρατό των ΗΠΑ, στο πλαίσιο του προγράμματος LEMV. Το 2013 ωστόσο το πρόγραμμα ακυρώθηκε και έτσι αποφασίστηκε να μετατραπεί σε επιβατικό αεροπλάνο που θα χρησιμοποιείται για τουριστικές εξορμήσεις.

 

 

Μπορεί να απογειωθεί και να προσγειωθεί σε κάθε επίπεδη επιφάνεια, ακόμα και στο νερό, γεγονός που το καθιστά ιδανικό για ταξίδια αναψυχής ακόμα και σε μέρη που δεν διαθέτουν τις απαραίτητες υποδομές.

 

 

Για να μπορέσει βέβαια να ξεκινήσει τα ταξίδια θα πρέπει πρώτα να συμπληρώσει 200 ώρες δοκιμαστικών πτήσεων χωρίς να παρουσιαστούν προβλήματα. Η πρώτη δοκιμαστική πτήση μετά την μετατροπή του σε επιβατικό αεροσκάφος πραγματοποιήθηκε στον Αύγουστο του 2016.