fbpx

Έτσι αρχίζεις σωστά τα πρώτα …γλιστρήματα στο χιόνι (Video)

Έτσι αρχίζεις σωστά τα πρώτα …γλιστρήματα στο χιόνι (Video)

Ο καιρός έσφιξε, τα πρώτα χιόνια πέσανε και αν σου αρέσει ο συνδυασμός χιόνι και βουνό είναι καλό να δοκιμάσεις ski ή snowboard.

Εκτός του γεγονός ότι το  ski προσφέρει μια μοναδική αίσθηση απόδρασης είναι και μια από τις καλύτερες προπονήσεις αεροβικής.

 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: Surf τον χειμώνα; Ναι γιατί όχι, αν αναζητάς την πραγματική δύναμη!

 

Γι να κάνεις τα πρώτα …γλιστρήματα στο χιόνι αρκούν ένα με δύο μαθήματα και μετά σιγά, σιγά εξελίσσεσαι.

 

 

Το ski αποτελεί μια πολύ καλή  άσκηση για την καρδιά, το αναπνευστικό  σύστημα και συμβάλλει στην ενίσχυση της αντοχής, καθώς και στην ενδυνάμωση του μυϊκού συστήματος με έμφαση στα πόδια.

Με το ski γυμνάζεις  ώμους, τρικέφαλους μύες στα χέρια, επειδή χειριζόσαστε τα μπατόν. Δυναμώνεις τους κοιλιακούς σου, οι οποίοι είναι απαραίτητοι για τη διατήρηση της ισορροπίας του σώματος.  Λόγω της φύσης του αθλήματος, βελτιώνετε τον συντονισμό των κινήσεων σας και αποκτάτε καλύτερη αίσθηση ισορροπίας.

 

 

Ερευνητές από τη Νότιο Κορέα υποστηρίζουν ότι η ευχαρίστηση που νιώθει κανείς μετά από μερικές ημέρες διακοπών στα χιόνια, κάνοντας σκι είναι αρκετή για να βελτιώσει το γενικότερο δείχτη ευτυχίας ενός ατόμου, ακόμη κι αν δεν ανεβαίνει τακτικά στο βουνό.

Οι σκιέρ που απήλαυσαν τα μεγαλύτερα οφέλη, ήταν εκείνοι που ανέφεραν ότι χάρη στο σκι κάθε φορά που βρισκόντουσαν στις χιονισμένες βουνοκορφές, ξεχνούσαν οτιδήποτε άλλο τους απασχολούσε στη ζωή. Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι ακόμη και μία μόλις επίσκεψη για σκι είχε θετική επίδραση στην ψυχολογία των συμμετεχόντων.

Δες στο βίντεο τι ρούχα πρέπει να φοράς αν θέλεις να ασχοληθείς με το σκί:

 

Δες μερικά μικρά αλλά σημαντικά tips για τα πρώτα βήματα στο χιόνι:

 

  1. Άρχισε με εκπαιδευτή

Μη κάνεις τα πρώτα βήματα σου στο χιόνι με συμβουλάτορα κάποιον φίλο που ξέρει το άθλημα. Πιο σωστό είναι τα πρώτα μαθήματα να γίνονται με έναν εξειδικευμένο εκπαιδευτή. Μόνο θα μάθεις γρήγορα, σωστά και με ασφάλεια τα μυστικά του σπορ.

 

  1. Προετοιμάσου για τον καιρό

Στο βουνό θα πρέπει να είσαι προετοιμασμένος για κάθε αλλαγή του καιρού. Να φοράς πάντα σκούφο και γάντια. Ο σκούφος προφυλάσσει από το κρύο ενώ τα γάντια όχι μόνο ζεσταίνουν τα χέρια αλλά προστατεύουν και από τραυματισμούς.

 

  1. Προσοχή στον ήλιο

Μπορεί να είναι χειμώνας όμως ο ήλιος καίει και η αντανάκλαση στο χιόνι είναι μεγάλη, ειδικά σε τέτοιο μεγάλο υψόμετρο. Τα γυαλιά ηλίου είναι απαραίτητα στο βουνό, όπως και η αντιηλιακή κρέμα καθώς και μια ειδική για τα χείλη.

 

  1. Μείνε στα όρια σου

Μην αψηφάς τις οδηγίες του δασκάλου σας και μην ξεπεράσεις τα όριά σου. Όσο καλύτερα είσαι προετοιμασμένος και τεχνικά ενημερωμένος τόσο πιο εύκολα θα κάνεις ski και θα μειώσεις τις πιθανότητες τραυματισμού.