fbpx

Έτσι θα αποδαιμονοποιήσεις του σεξουαλικούς σου εφιάλτες

Έτσι θα αποδαιμονοποιήσεις του σεξουαλικούς σου εφιάλτες

Και επειδή εμείς δεν κολλάμε στα ταμπού ίσα-ίσα μας αρέσουν επικίνδυνα πολύ θα πιάσουμε ένα τέτοιο θέμα για άλλη μια φορά. Ανδρικά σεξουαλικά προβλήματα! Δύο είναι τα βασικά: πρόωρη εκσπερμάτωση… και στυτική δυσλειτουργία που έχουν τρομοκρατήσει πολλούς από μας. Είτε πρακτικά και άμεσα είτε σαν ιδέα.

 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: Αυτά είναι τα 9 λάθη που έκανες και οδήγησαν στον χωρισμό

 

Ας δούμε όμως λίγο τα στατιστικά. Έρευνες έχουν δείξει ότι οι μισοί τουλάχιστον άντρες έχουν έρθει τουλάχιστον μια φορά αντιμέτωποι με ένα από τα δύο αυτά «τέρατα» τον προηγούμενο χρόνο. Πιο συγκεκριμένα 1 στους 10 άντρες εκδηλώνει ένα από τα δύο. Το θέμα είναι πότε κρίνεται ότι υπάρχει θέμα. Οπότε δεν είστε οι μόνοι!

Όσο κι αν βλέπετε στις τσόντες να το κάνουν για ώρα και να θαυμάζετε τις αντοχές μην το κάνετε. Ο μέσος χρόνος για την εκσπερμάτωση έχει τοποθετηθεί στα 5 ½ λεπτά ενώ προβληματικός ενδεχομένως είναι κάθε χρόνος κάτω από 2 λεπτά. Γιατί ενδεχομένως. Γιατί ΤΙΠΟΤΑ και σε ΚΑΜΙΑ περίπτωση δεν αποτελεί πρόβλημα αν δεν δημιουργεί δυσφορία στο άτομο ( ή στο ζευγάρι στη συγκεκριμένη περίπτωση ).

 

 

Ήρθε η ώρα να κοιτάξουμε το τέρας στα μάτια και να το ρωτήσουμε περήφανα «τις ει;». Π.Ε. όπως είπαμε είναι το να τελειώσει ένας άντρας γρηγορότερα απ’ ότι θα ήθελε χωρίς έλεγχο στον οργασμό του. Οι αιτίες μπορεί να είναι δύο: καθαρά ψυχολογική που συνδέεται με τις πρώτες σεξουαλικές εμπειρίες και η ψυχολογική ή/και παθολογική που οφείλεται σε γενικευμένο στρες άγχος  ανασφάλειες θέματα με τον προστάτη και άλλα τέτοια χαρούμενα. Και οι δύο περιπτώσεις αν δεν αντιμετωπιστούν άμεσα μπορεί να γίνουν μόνιμες.

Για Σ.Δ. γίνεται λόγος όταν ο άντρας δε μπορεί να μείνει… στο ύψος του κατά τη διάρκεια της πράξης ή όταν δε μπορεί να «ξεσηκωθεί» καθόλου. Εδώ κατά βάση μιλάμε για ηλικίες 40 και πάνω όπου η Σ.Δ. εμφανίζεται με ποσοστό 50%. Τίποτα δεν είναι απόλυτο αλλά στις μικρότερες ηλικίες συνήθως οφείλεται σε στρες. Οι γενικότερες αιτίες είναι παθολογικές γι αυτές τις ηλικίες (υψηλή χοληστερίνη πίεση προβλήματα καρδιά διαβήτης χαμηλά επίπεδα τεστοστερόνης).

 

 

Πρακτικά τι μπορείτε να κάνετε. Υπάρχουν τα διάφορα χαπάκια- όλοι ξέρουμε το μικρό μπλε και αν ανοίξετε τον φάκελο για τα spam στο mail σας θα μάθετε πολλά περισσότερα στις αγγελίες που σας στέλνουν. Δε θα συμβούλευα να τα πάρετε (ειδικά από το internet). Τα χάπια άλλωστε καλύπτουν το πρόβλημα και δε το λύνουν ουσιαστικά. Υπάρχουν κάποιες συμβουλές και πράγματα που μπορείτε να κάνετε μόνοι σας.

Έχουμε δύο βασικές τεχνικές που μπορείτε να δοκιμάσετε μόνοι σας στο σπίτι. Την πρώτη ας την πούμε squeeze. Περνάτε λίγο χρόνο μόνο σας με το «φίλο» σας εκεί κάτω και όταν νιώσετε ότι κοντεύετε πιέζετε το κεφάλι για 10-20΄΄. Την άλλη ας την πούμε ελληνιστί «σταμάτα- ξεκίνα» όπου πάλι λίγο πριν φτάσετε στην κορύφωση σταματάτε για λίγο παίρνετε μια βαθιά ανάσα και ξεκινάτε πάλι. Να μάθετε να το τρενάρετε εσείς. Φυσικά δε θα γίνει αμέσως και δε θα πετύχετε τον αυτοέλεγχο με την πρώτη. Μην πτοείστε. Δοκιμάστε όσο πιο συχνά μπορείτε σε ήσυχο χώρο χωρίς παρεμβολές.

Με τη σχέση σας (στη σχέση της μιας βραδιάς δεν βολεύει και πολύ) μπορείτε να δοκιμάσετε πολλές και διάφορες τεχνικές που θα αναφέρουμε σε άλλο άρθρο. Δύο συμβουλές είναι να χρησιμοποιείτε κάποιο ενισχυμένο προφυλακτικό (και όχι διπλό!) καθώς και να το συζητήσετε. Ναι είναι πιο δύσκολο αλλά μπορεί να έχει καλύτερα αποτελέσματα. Το να συγκεντρώνετε τι σκέψη σας αλλού και να αυνανίζεστε 1-2 ώρες πριν το ραντεβού είναι αρκετά γνωστές λύσεις αλλά το θέμα είναι αν ευχαριστιέστε το σεξ και να είστε εκεί και όχι στο ποίο μοντέλο μηχανής είναι πιο γρήγορο. Δεν προτείνονται.

Τέλος όπως σχεδόν και κάθε φορά σας προτείνω να μιλήσετε με κάποιον ειδικό σύμβουλο ψυχικής υγείας. Μην διστάζετε. Η δυσφορία που ίσως νιώσετε αρχικά θα σας βοηθήσει να ξεπεράσετε μια πιο μόνιμη δυσφορία που σας εμποδίζει να χαρείτε κάτι τόσο όμορφο!

 

Άρθρο του Κλέαρχου Α. Σταματουλάκη, Πτυχιούχος Ψυχολογίας, MSc(Cand) Counselling Psychology, The University of Sheffield, Life Coach, A.C.A.