fbpx

Έτσι θα απολαύσεις την άνοιξη στο βουνό και θα γυμναστείς!

Έτσι θα απολαύσεις την άνοιξη στο βουνό και θα γυμναστείς!

Γενικά η εκδρομή στο βουνό αποτελεί την καλύτερη εξόρμηση για άνοιξη. Η θέα από τα βουνά είναι πάντα φανταστική χρυσαφιά χρώματα κι οι ομίχλες της άνοιξης τα πρωινά η διαφορά θερμοκρασίας τα μεσημέρια και άλλα πολλά δίνουν στα βουνά έναν ιδιαίτερα επιβλητικό χαρακτήρα.

 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: 8 καλοί λόγοι για να αρχίσεις ιστιοπλοΐα ανοικτής θαλάσσης

 

Αγέρωχες κορφές πανέμορφα δάση, αλπικά λιβάδια συνθέτουν ένα κόσμο μαγικό που προσφέρει απλόχερα σε όλους τη δυνατότητα για πολλές και διαφορετικές   δραστηριότητες.

 

 

Κάποιοι την βλέπουν σαν απλή διασκέδαση ή χόμπι και κάποιοι σαν ευκαιρία για αναμέτρηση και εξερεύνηση των ορίων τους. Εμείς την βλέπουμε σαν ήπια άσκηση αναψυχή και αυθεντική απόλαυση της φύσης Η γοητεία που ασκεί το βουνό και οι ομορφιές του είναι τόσο παλιά όσο και η ίδια η φύση. Ορεινή πεζοπορία είναι το περπάτημα στο βουνό από μέρη που γενικά χαρακτηρίζονται βατά και δεν παρουσιάζουν τεχνικές δυσκολίες. Είναι η διάσχιση ή η περιπλάνηση μας στην ορεινή φύση χωρίς να μας ενδιαφέρει απαραίτητα η ανάβαση στις κορυφές και χωρίς να μας κυνηγάει ο χρόνος. Συνδυάζει αρμονικά την ήπια αερόβια άσκηση με την πνευματική χαλάρωση και την απόλαυση της φύσης με την περιήγηση στην ορεινή ύπαιθρο μέσα από χωριά και παραδοσιακούς οικισμούς. Περπατώντας σε παλιούς δρόμους λιθόστρωτα ή απλά μονοπάτια μέσα σε δάση σε υγρές ρεματιές ή σε πλαγιές με μαγευτική θέα”,” η ορεινή πεζοπορία είναι μια δραστηριότητα που ταιριάζει σε πολλούς.

 

 

 

Το πιο αρχέγονο σπορ

Ο περίπατος στο βουνό ή ορειβασία είναι κάτι που προέρχεται από την ύπαρξη της ανθρωπότητας αλλά όχι ως άθλημα αλλά ως μέσο μετακίνησης! Σήμερα η ορειβασία είναι κυρίως άθλημα και δίνει τη δυνατότητα να ξεδώσει κάποιος σκαρφαλώνοντας στα βουνά”,” που ευτυχώς η Ελλάδα έχει μπόλικα και όμορφα!

«Ανεβαίνουμε στα βουνά διασχίζουμε τις ρεματιές, ερχόμαστε στη φύση για να ζητήσουμε την ελευθερία μας απολαμβάνοντας την ομορφιά της. Να γνωρίσουμε το μεγαλείο της. Να μάθουμε τη συντροφικότητα. Να διδαχθούμε από τη φύση και να φθάσουμε σε μια ισορροπία μαζί της και με τον εαυτό μας. Αυτή η ισορροπία δεν έρχεται μεταφέροντας στο βουνό το μοντέλο του καταναλωτικού τουρισμού ούτε κομπάζοντας για «κινδύνους» και «περιπέτειες» όπως προβάλλεται τελευταία. Η ισορροπία έρχεται με τον φυσιολατρικό δρόμο. Η αληθινή περιπέτεια είναι η συγκίνηση και το δέος που μας προξενεί η μεγαλοπρέπεια του ορεινού τοπίου και των ουρανών. Είναι η επαφή με το απρόσμενο που μπορεί να μας επιφυλάξει το βουνό» το απόσπασμα αυτό δίνει συνοπτικά τη χαρά της ορειβασίας που έχει ως συγγενικές δραστηριότητες την ήπια ορεινή πεζοπορία αναρρίχηση, διάσχιση φαραγγιών με βάρκα ή με τα πόδια ορειβατικό σκι.