fbpx

Έτσι θα κάνεις τα τέλεια σουβλάκια και χαλούμι και λαχανικά

Έτσι θα κάνεις τα τέλεια σουβλάκια και χαλούμι και λαχανικά

Μπορεί να είσαι ο απόλυτος κρεατοφάγος και στο άκουσμα της λέξης σουβλάκια να σκέφτεσαι διάφορα χοιρινά κλπ, όμως μια αλλαγή δεν θα σε χαλάσει!

 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: Έτσι θα κάνεις τα καλύτερα κεφτεδάκια ή μπιφτέκια κοτόπουλου!

 

Σουβλάκια με χαλούμι και λαχανικά δεν είναι ο καλός μεζές μόνο για χορτοφάγους αλλά για τους πάντες αφού μπορούν να συνδυαστούν και με άλλα ψητά.

 

Δες τι χρειάζεσαι:

25 ντοματάκια

250 γρ. χαλούμι, κομμένο σε 12 περίπου κύβους

2 κολοκυθάκια, κομμένα σε 12 κομματάκια

12 μικρά λευκά μανιτάρια, καλά καθαρισμένα

2-3 κόκκινες πιπεριές

2 κούπας χυμό λεμονιού

2 κ.σ ελαιόλαδο

1 κ.γ φρέσκο θυμάρι, ψιλοκομμένο

12 ξυλάκια για σουβλάκι, μικρού μεγέθους

 

Εκτέλεση:

Κόβουμε τις πιπεριές στα 4 και τις τοποθετούμε σε ένα ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί με τη φλούδα προς τα πάνω. Ψήνουμε στους 180 C μέχρι το πάνω μέρος της πιπεριάς να αρχίσει να φουσκώνει και να μαυρίσει ελαφρά.

Μόλις βγουν από το φούρνο τις τοποθετούμε σε ένα πιάτο και σκεπάζουμε με μεμβράνη για περίπου 15 λεπτά. Στη συνέχεια αφαιρούμε τη φλούδα και κόβουμε σε μικρές λωρίδες.

Σε κάθε ξυλάκι περνάμε ένα κομμάτι κολοκύθι, μανιτάρι, χαλούμι, πιπεριά, ντοματάκι και τοποθετούμε σε ένα μακρόστενο πιάτο στη σειρά.

Ανακατεύουμε το χυμό λεμονιού με το ελαιόλαδα και το θυμάρι, προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι και με το μείγμα βουρτσίζουμε απαλά τα σουβλάκια. Καλύπτουμε με αλουμινόχαρτο και τοποθετούμε στο ψυγείο για 30 λεπτά.

Μόλις βγουν από το ψυγείο, τα ψήνουμε σε μέτρια φωτιά σε ένα τηγάνι με γκριλ, μέχρι να πάρουν χρώμα απ’όλες τις μεριές και ν’αρχίσει το τυρί να λιώνει. Σερβίρουμε με μερικά επιπλέον κομμένα λεμόνια.