fbpx

Έτσι θα κάνεις το καλύτερο και πιο ανώδυνο «στέγνωμα» στο σώμα σου!

Έτσι θα κάνεις το καλύτερο και πιο ανώδυνο «στέγνωμα» στο σώμα σου!

Για να χάσεις βάρος και να αναδείξεις το σώμα σου, στις απανταχού παραλίες, αλλά και για να αισθανθείς ακόμα πιο ελαφρύς και κινητικός γενικά στη μέρα σου υπάρχουν κάποιες απλές συμβουλές!

Για να χάσεις βάρος πρέπει να κόψεις θερμίδες! Ωστόσο δεν πρέπει να κάνεις τη …διατροφή των μοναχών ασκητών του Αγίου Όρους γιατί πολύ απλά θα χάσει μπόλικο μυικό ιστό! Φαγητά σε χαμηλά λιπαρά και υδατάνθρακες είναι η λύση.

 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ; Αυτά είναι τα 8 λάθη που κάνουν «επικίνδυνη» την προπόνηση σου!

 

Μην πιέζεις τον εαυτό σου. Κατανάλωσε αυτά που θέλεις αλλά με μέτρο και υπολόγισε ότι μια φορά την εβδομάδα πρέπει να χαλαρώνεις και να τρως και να πίνεις ότι σου έλειψε!

Οι πρωτεΐνες είναι το καύσιμο του οργανισμού! Και είναι απαραίτητες ώστε να μη χάσεις μυϊκό όγκο και φυσικά να έχεις ενέργεια για την προπόνηση και την ημέρα γενικότερα!

 

 

Τα γλυκά είναι μια αμαρτωλή ιστορία που πολλοί συνάνθρωποι μας δεν μπορούν να αντέξουν την έλλειψη τους! Αν θέλεις στέγνωμα πολύ απλά… ξέχνα τα γλυκά! Για να καταπολεμήσεις την …όρεξη για γλυκό μπορείς να φας ένα κομμάτι μαύρη σοκολάτα το πρωί. Θα σου δώσει ενέργεια και δεν θα μείνει ως περιττό λίπος.

Οι φυτικές ίνες που κυρίως βρίσκονται στα φρούτα θα σε βοηθήσουν στα ενδιάμεσα της ημέρας να μην …ορμήσεις σε κανένα μαγειριο και …φας και τον …μάγειρα! Παράλληλα θα σου δώσουν ενέργεια που απαιτείται για αν βγάλεις την ημέρα! Ένα φρουτάκι στα ενδιάμεσα από τα κύρια γεύματα είναι ότι πρέπει.

 

 

Πολλοί κάνουν το λάθος και κόβουν τους υδατάνθρακες! Βέβαια αν ορμήσεις στο ψωμί με βούτυρο δεν είναι και το καλύτερο ή αρχίσεις να κάνεις παπάρα τη ντοματοσαλάτα. Ψωμί που περιέχει κατά κύριο λόγο υδατάνθρακες μπορείς να το καταναλώνεις στο πρωινό. Έπειτα οι μακαρονάδα είναι καλή διατροφή αλλά μη τη κάνεις καρμπονάρα με 17 τυριά!!! Απλά μπολονέζ με σάλτσα!

Το τυράκι,  το γιαουρτάκι δεν το τρώνε μόνο οι παππούδες. Είναι απαραίτητες πηγές ασβεστίου. Προτίμησε τα γιαούρτια 2% αφού τα άλλα με 0% είναι σκέτο νερό και έχουν καμία διατροφική αξία. Και για τη φέτα. Φάε την κανονικά αλλά δεν είναι ανάγκη να καταναλώσεις …μισό κιλό ένα κομματάκι (ανθρώπινο) επαρκεί.

Και όλα αυτά που λέμε πρέπει να συνδυαστούν με πολύ αεροβική προπόνηση, τρέξιμο, ποδήλατο για περισσότερο από 30 λεπτά και με ασκήσεις με πολλές επαναλήψεις και λίγα βάρη!