fbpx

Αιμίλιος Ράφτης: Ένας ηθοποιός που δεν είναι βγαλμένος από τα σαλόνια

Αιμίλιος Ράφτης: Ένας ηθοποιός που δεν είναι βγαλμένος από τα σαλόνια

Όταν τον ρωτήσαμε γιατί έγινε ηθοποιός απάντησε με μια πρόταση: «Η αγάπη μου για την τέχνη, για την ελεύθερη έκφραση αλλά και η αγάπη μου για τον κόσμο, με γεμίζει απόλυτα η ικανότητα να κάνω τους ανθρώπους να διασκεδάζουν», απάντηση σημαντική αν αναλογιστείς την ιστορία του.

 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: Δημήτρης Μπάσης: Έτσι έχασα, μόνος μου, 15 κιλά!

 

Ο λόγος για τον Αιμίλιο Ράφτης που θα μπορούσε να ήταν επαγγελματίας πυγμάχος ή γενικά αθλητής υψηλών επιδόσεων ή ακόμα και ένας καλός ελαιοχρωματιστής, όμως από το 2013 που αποφοίτησε από την Ανώτερη Δραματική σχολή «Ίασμος» (2013) έχει πρωταγωνιστήσει σε δεκάδες θεατρικές παραστάσεις σε Ελλάδα και εξωτερικό, ενώ συμμετείχε και σε πολλές τηλεοπτικές σειρές. Ένας ηθοποιός δραστήριος  που  εκτός από τις επαγγελματικές του υποχρεώσεις έχει ενταγμένη μόνιμα τη γυμναστική στη ζωή του.

 

 

Ένας ηθοποιός που δεν είναι βγαλμένος από τα σαλόνια, αλλά από το μεροκάματο. Ο Αμίλιος που πέρασε δύσκολα εφηβικά χρόνια λόγω τραυματισμού του ελαιοχρωματιστή πατέρα του, δουλεύοντας στο οικογενειακό μεροκάματο, κατάφερε να αναρριχηθεί στον χώρο της υποκριτικής.

 

 

Ο Αιμίλιος που θα έρθει στη Θεσσαλονίκη στις 25 Ιανουαρίου και για δύο εβδομάδες στο Radio City συμμετέχοντας στη παράσταση «Σ αγαπώ  … Αλλά» με παραστάσεις κάθε Παρασκευή Σάββατο και Κυριακή,  μίλησε στο Activeman.gr.

Πως είναι όμως η καθημερινότητα ενός ηθοποιού σαν στον Αιμίλο Ράφτη; «Τον χρόνο μου επιλέγω να τον γεμίζω εποικοδομητικά. Με πολλή δουλειά και γυμναστική. Όταν έχω ελεύθερο χρόνο προτιμώ πάντα να διασκεδάσω κερδίζοντας κάτι μέσα από αυτό. όπως διαβάζοντας ένα βιβλίο ή βλέποντας μια ουσιώδη ταινία» εξηγεί ο Αιμίλιος.

 

 

Η δουλειά ενός ηθοποιού, όσο και αν δεν είναι ορατό σε όλους εμάς, είναι δύσκολη και  απαιτεί πολύ χρόνο. Πως όμως τα καταφέρνει και να ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις της δουλειάς και να γυμνάζεται; «Τα πάντα είναι θέμα οργάνωσης και προγράμματος. Όταν υπάρχει θέληση γι αυτά τα 2 όλα μπορούν να γίνουν» λέει ο ίδιος.

 

 

Ο Αμίλιος είναι στα …άντα, αν και δεν του φαίνεται και είναι εργένης! Όχι πάντως εκ πεποιθήσεως αλλά επειδή ακόμα δεν έτυχε, όπως λέει ο ίδιος: «Αυτή την περίοδο της ζωής μου δεν θα μπορούσε να ήταν και διαφορετικά λόγω αυξημένων υποχρεώσεων επομένως δεν έχω κάποιο κενό στη ζωή μου. Σίγουρα όμως κάποια στιγμή στο μέλλον θα ήθελα να έχω έναν άνθρωπο δίπλα μου».

 

 

Δημόσια πρόσωπα σαν τον Αιμίλιο δέχονται συχνά πειράγματα. Ποιο όμως ήταν το πιο όμορφο και το πιο άσχημο πείραγμα που δέχτηκε; «Το πιο όμορφο ήταν η αγάπη και ο θαυμασμός που μου έδειξαν με κάθε τρόπο δύο μικρά παιδάκια μετά το τέλος μια θεατρικής παράστασης στην Αθήνα. Η αγνή αγάπη είναι και η πιο δυνατή. Δεν μπορώ να πω πως έχω δεχθεί κάτι άσχημο ως τώρα στην επαγγελματική μου πορεία που να με κάνει να το θυμάμαι. Σίγουρα όμως στο επάγγελμά μας πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι για οτιδήποτε και να το αντιμετωπίζουμε με ψυχραιμία» τονίζει.

 

 

Ο Αμίλιος Ράφτης ομολογουμένως είναι από τους ηθοποιούς με τα καλύτερα σώματα. Όμως για να το πετύχει απαιτείται προπόνηση και πολύ κόπος. Τι είδους προπόνηση προτιμά; «Επειδή είμαι παιδί της φύσης σίγουρα θα σου πω outdoor όμως πολλές φορές οι συνθήκες δεν μου το επιτρέπουν και έτσι πάω γυμναστήριο» τονίζει με την επόμενη ερώτηση να έρχεται άμεσα: Έκανε ο Αιμίλος Ράφτης κάποιο άθλημα ή έχει αποκτήσει αυτό το σώμα λόγω επαγγέλματος; «Ασχολήθηκα για 6 χρόνια με την πυγμαχία. Είναι ένα άθλημα που λατρεύω και το συστήνω ανεπιφύλακτα σε άντρες και γυναίκες».

 

 

Κάνεις διατροφή; «Η διατροφή όπως και η γυμναστική είναι μέρος της φιλοσοφίας μου για τη ζωή. Αγαπάμε και σεβόμαστε το σώμα μας και θα μας ανταμείψει» .

 

 

Ο Αιμίλος είναι ένας πολύ δραστήριος άνθρωπος σε όλη τη διάρκεια της ημέρα, όταν όμως χαλαρώνει και φεύγει εκτός Αθηνών τι προτιμά; «Είμαι άνθρωπος της περιπέτειας και της δράσης αλλιώς βαριέμαι. Θέλω να ζω τη ζωή στο 100% το κάθε της λεπτό!!»

 

 

Αυτή την εποχή ο Αιμίλιος Ράφτης δηλώνει χαρούμενος και να γιατί: «Αυτό το διάστημα είμαι πάρα πολύ χαρούμενος γιατί μόλις ξεκινήσαμε πρόβες για το” Σ’ αγαπάω Αλλά ”  των Γ. Βαλαρη Σ. Παπαδόπουλου! Μια δυνατή  Κωμωδία με πολύ γέλιο»!