fbpx

Αν βαρέθηκες τις τρίχες σου μάθε 5 tips για να τις …αποχωριστείς

Αν βαρέθηκες τις τρίχες σου μάθε 5 tips για να τις …αποχωριστείς

Βαρέθηκες πλέον να είσαι σαν …αρκούδι και σκέφτεσαι πως θα βγεις στη παραλία! Καλό το …ενσωματωμένο …πάπλωμα για τον χειμώνα, αλλά για τις ζέστες του καλοκαιριού δε λέει. Τι κάνεις; Τις κουρεύεις; Τις ξυρίζεις ή κάνεις λέιζερ;

Πολλοί προτιμούν το ξυράφι για να πάρουν τις τρίχες από το στήθος τους! Οι περισσότεροι τις ξυρίζουν ή τις τριμάρουν με μηχανή. Από την άλλη κάποιοι επιλέγουν ένα πιο αποτελεσματικό τρόπο, της αποτρίχωσης με λέιζερ. Ωστόσο θέλει μεγάλη προσοχή, αφού δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις που υπήρξαν εγκαύματα και φυσικά η ταλαιπωρία που συνεπάγεται.

 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: 8 απλά tips για να καταφέρεις να μην …δείχνεις τα χρόνια σου!

 

Το ότι η κοπελιά μας ή ένας φίλος μας σύστησε μια αισθητικό δεν σημαίνει ότι πρέπει ν α πάμε με κλειστά μάτια!

Δες λοιπόν τι γίνεται:

 

  1. Οι αισθητικοί συστήνουν ότι πριν την επιλογή και την έναρξη των επισκέψεων να γίνει δοκιμαστική αποτρίχωση, ώστε να δεις πως αντιδρά το δέρμα. Για να διαπιστωθεί αν προκαλείται περιθυλακίτιδα, που είναι μικρά κοκκινωπά εξογκώματα-δείγμα αποτελεσματικής προσβολής του θυλάκου και απαιτείται αναισθητική κρέμα ή όχι.

 

  1. Επειδή οι καιροί είναι δύσκολοι, όλοι κοιτάμε τις χαμηλές τιμές. Οι ειδικοί συστήνουν να μην παρασυρόμαστε. Μπορεί η τιμή της επίσκεψης να φαίνεται χαμηλή, αλλά η αποτελεσματικότητα να είναι μικρή και να απαιτηθούν περισσότερες επισκέψεις με το συνολικό κόστος να εκτινάσσεται στα ύψη. Ζητήστε από την αρχή ένα πιθανό χρονοδιάγραμμα με τον περίπου αριθμό επισκέψεων.

 

  1. Προτιμήσε γιατρούς ή κέντρα που κρατάνε αρχείο ασθενών και σημειώνουν κάθε φορά τις παραμέτρους που χρησιμοποίησαν, τις πιθανές ανεπιθύμητες ενέργειες κατά ή μετά επισκέψεις, που αξιολογούν το αποτέλεσμα κάθε επίσκεψης και αλλάζουν αντίστοιχα τις ρυθμίσεις ώστε να βελτιωθεί η αποτελεσματικότητα. Όσο και αν σας φαίνεται απλή διαδικασία η αποτρίχωση, πρέπει να τηρούνται ορισμένοι κανόνες και καλό είναι να απαιτείτε σοβαρή αντιμετώπιση.

 

  1. Αν η αιτία της αυξημένης τριχοφυίας είναι ορμονική διαταραχή (πχ αυξημένα ανδρογόνα σε σύνδρομο πολυκυστικών ωοθηκών) συζητήστε με το δερματολόγο σας για συνδυασμένη θεραπεία με lasers και αντισυλληπτικά ή/και αντιανδρογόνα από το στόμα. Γενικά δεν συστήνεται να διακόπτετε τη συστηματική από του στόματος αγωγή όταν ξεκινάτε το laser, γιατί το ορμονικό υπόβαθρο δυσκολεύει την αποτρίχωση.

 

  1. Η περιοχή προς αποτρίχωση πρέπει να είναι ξυρισμένη και να εφαρμόζεται ήπια αποστείρωση πριν τη επίσκεψη ενώ μετά καλό είναι να πλένεται για 1-2 ημέρες με σαπούνι χλωρεξιδίνης για την πρόληψη θυλακίτιδας. Αν παρόλα αυτά προκύψει θυλακίτιδα (ιδίως σε καμμένες, παχειές τρίχες) με τοπική εφαρμογή διαλύματος κλινδαμυκίνης υποχωρεί γρήγορα. Δεν πρέπει να γίνεται laser αποτρίχωση σε άτομα που παίρνουν φάρμακα για την ακμή όπως ισοτρετινοίνη από το στόμα έως έξι μήνες μετά τη διακοπή της.