fbpx

Αποκλεισμός της Huawei από τη Google για τις αναβαθμίσεις Android

Αποκλεισμός της Huawei από τη Google για τις αναβαθμίσεις Android

Η Google απέκλεισε τη Huawei από τις μελλοντικές αναβαθμίσεις του λειτουργικού συστήματος Android.

Παράλληλα τα νέα «έξυπνα» κινητά τηλέφωνα της κινεζικής εταιρείας θα χάσουν τη δυνατότητα πρόσβασης σε δημοφιλείς εφαρμογές της Google όπως το Google Play, το Gmail, το Chrome, το YouTube και το Google Maps.

 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: Δες ένα νησί 15 στρεμμάτων με 6 βίλες μέγιστης πολυτέλειας

 

Οι περιορισμοί, που συνιστούν άλλο ένα πλήγμα για τη Huawei, έρχονται μετά την απόφαση της κυβέρνησης Τραμπ να προσθέσει την προηγούμενη εβδομάδα την κινεζική εταιρεία στον κατάλογο των εταιρειών με τις οποίες οι αμερικανικές εταιρείες δεν μπορούν να συναλλάσσονται, εκτός κι έχουν ειδική άδεια.

H Huawei θα μπορεί να συνεχίσει να χρησιμοποιεί το Android, αλλά μετά την απόφαση της Google, όμως οι χρήστες των νέων συσκευών Huawei δεν θα μπορούν να έχουν στη διάθεση τους αναβαθμίσεις ασφαλείας και τεχνική υποστήριξη του Android.

«Η γερμανική εταιρεία κατασκευής πλακετών Infineon έχει ισχυρή παρουσία στις ΗΠΑ, και γνωρίζουμε ότι οι ΗΠΑ έχει ζητήσει το μποϊκοτάζ σε εξοπλισμούς δικτύου από την κινεζική εταιρεία Huawei. Από το να ρισκάρει να δει τις επιχειρήσεις της να καταγράφουν απώλειες η Ιnfineon ξεκαθάρισε ότι είναι έτοιμη να βάλει την Huawei στη μαύρη λίστα» δήλωσε ο αναλυτής εγορών Ρόμπερτ Χάλβερ.

Οι υπάρχοντες χρήστες των Huawei smartphones θα μπορούν να χρησιμοποιούν και να «κατεβάζουν» αναβαθμίσεις των εφαρμογών της Google μέσω Google Play μέχρι η Google να κυκλοφορήσει τη νέα έκδοση του Android.

 

ΠΗΓΗ: Euronews