fbpx

Αυτά είναι τα τέσσερα λάθη που μπορεί να κάνεις στην περιποίηση σου

Αυτά είναι τα τέσσερα λάθη που μπορεί να κάνεις στην περιποίηση σου

Και ξαφνικά αποφάσισες να προσέχεις τον εαυτό σου επειδή η καλή σου παρατήρησε ότι το δέρμα σου είναι αφυδατωμένο! Αποφασίζεις να αρχίσεις  αλλά από την άλλη ντρέπεσαι επειδή …αυτά δεν είναι δουλειές για άντρες…

Έτσι είτε προμηθεύεσαι τα πάντα χωρίς να ρωτήσεις κανέναν με αποτέλεσμα να τα χρησιμοποιείς λανθασμένα είτε χρησιμοποιείς τις κρέμες και τα τζελ της καλή σου που πάλι και αυτό είναι λάθος!

 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: Μάθε πως θα κάνεις την πρωινή σου περιποίηση σε λιγότερο από 15 λεπτά!

 

Πρώτο λάθος είναι η χρησιμοποίηση των γυναικείων καλλυντικών σε ανδρικό δέρμα αφού υπάρχει μεγάλη διαφορά μεταξύ τους. Το ίδιο ισχύει και για τα άλλα προϊόντα. Το αντρικό δέρμα είναι 20 έως 30 % πιο παχύ από το γυναικείο αλλά αυτός δεν είναι ο μόνος λόγος που η κρέμα της κοπέλας σου δεν κάνει και για σένα. Το αντρικό δέρμα έχει επίσης περισσότερο κολλαγόνο και ελαστίνη”,” η οποία κάνει το δέρμα πιο ελαστικό. Επιπλέον οι αντρικές ορμόνες όπως η τεστοστερόνη επηρεάζουν το δέρμα.

Δεύτερο λάθος που κάνουμε εμείς οι άνδρες είναι ότι όταν ανακαλύψουμε το τζελ για τα μαλλιά βάζουμε μεγαλύτερη ποσότητα απ΄ ότι χρειάζεται νομίζοντας ότι είναι απαραίτητο. Οι ειδικοί αναφέρουν ότι προτιμότερο είναι να να μη φτιάξεις καθόλου τα μαλλιά σου από το να χρησιμοποιείς το τζελ με το κιλό επειδή τα μαλλιά γίνονται σκληρά μαλλιά και αποκτούν λευκά υπολείμματα που θυμίζουν πιτυρίδα. Χρησιμοποίησε μια μικρή ποσότητα και δούλεψε το σε νωπά μαλλιά”,” από τη ρίζα μέχρι τις άκρες. Έτσι θα κατανεμηθεί ομοιόμορφα και τα μαλλιά σου δε θα χάσουν τη φυσικότητά στην κίνηση.

Το τρίτο λάθος γίνεται στο ξύρισμα! Κάποιοι μάλιστα ξυρίζονται χωρίς αφρό σα να ήταν ο Σταλόνε στο Ράμπο! Άλλοι δεν χρησιμοποιούν after save και άλλοι ξυρίζονται με κρύο νερό. Οι ειδικοί επισημαίνουν ότι το κρύο νερό μπορεί να σε βοηθάει να ξυπνήσεις το πρωί και να αναζωογονεί το δέρμα σου αλλά δεν βελτιώνει καθόλου τη διαδικασία ξυρίσματος. Αντίθετα το ζεστό νερό ανοίγει τους πόρους και μαλακώνει τα γένια σου κάνοντας το ξύρισμα πολύ πιο εύκολο και με λιγότερα κοψίματα. Συστήνουν το ξύρισμα στο ντους ή αφού βγεις από το ντους με τον αφρό ή το gel ξυρίσματος και το ξέπλυμα του προσώπου αμέσως μετά το ξύρισμα με κρύο νερό για να κλείσουν οι πόροι και να μειωθεί ο ερεθισμός.

Τέταρτο λάθος είναι το κόντρα ξύρισμα. Αν ξυρίζεσαι αντίθετα προς τη φορά των τριχών σου μπορεί να ερεθίσεις το δέρμα σου και να προκαλέσεις το γύρισμα τους. Ξυρίσου προς τη φορά των τριχών στο πρώτο πέρασμα με το ξυραφάκι μετά βάλε πάλι αρκετή ποσότητα αφρού ξυρίσματος και τότε ξύρισε αντίθετα στη φορά τους.