fbpx

Αυτά είναι τα 9 μυστικά του παλατιού του Μπακιγχαμ που συναρπάζουν

Αυτά είναι τα 9 μυστικά του παλατιού του Μπακιγχαμ που συναρπάζουν

Το παλάτι του Μπάκιγχαμ είναι μόνο μία από τις περισσότερες από 15 βασιλικές  κατοικίες σε ολόκληρο το Ηνωμένο Βασίλειο, αλλά παραμένει το επίσημο σπίτι της  μοναρχίας από το 1837.

 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: 10 διασημότητες που το 2018 χρησιμοποίησαν τη λάμψη τους για έναν καλύτερο κόσμο

 

Πίσω από τις διάσημες πύλες του κρύβεται απίστευτη πολυτέλεια και ανέσεις. Ας δούμε όμως, 9 πράγματα που οι περισσότεροι από εμάς δεν γνωρίζαμε για το πιο  γνωστό σπίτι του Λονδίνου.

Το παλάτι έχει 775 δωμάτια!

 

 

  1. Περισσότερα δωμάτια από όσα μπορεί να μετρήσει κανείς!

Το παλάτι του Μπάκιγχαμ είναι τόσο μεγάλο, που θα μπορούσε κανείς να μπερδευτεί  στο μέτρημα: υπάρχουν 775 δωμάτια, για να είμαστε ακριβείς. Σύμφωνα με την  επίσημη ιστοσελίδα της βρετανικής μοναρχίας, σε αυτό υπάρχουν 52 βασιλικά  δωμάτια και ξενώνες, 188 κρεβατοκάμαρες για το προσωπικό, 92 γραφεία, 78  μπάνια και 19 διαφορετικές κρατικές αίθουσες. Οι ανέσεις του ξεπερνούν αυτές ενός 5στερου ξενοδοχείου.

 

 

  1. Έχει περισσότερες και καλύτερες ανέσεις από ένα 5στερο ξενοδοχείο

Το σπίτι της βασίλισσας Ελισάβετ είναι σαν μια πόλη. Εξοπλισμένο με παρεκκλήσι,  ταχυδρομείο, καφετέρια για το προσωπικό, ιατρείο (εξοπλισμένο για χειρουργικές  επεμβάσεις) και κινηματογράφο. Δεν χρειάζεται καν να βγουν εκτός των πυλών  τα μέλη της βασιλικής οικογένειας. Το παλάτι διαθέτει φυσικά και μια εσωτερική πισίνα.

 

  1. Έχει ακόμη και το δικό του ATM

Μετρητά! Το 2001 ο πρώην επικεφαλής της τράπεζας Coutts, Γκόρντον Πελ,  επιβεβαίωσε στην The Standard πως υπάρχει πράγματι ένα ATM στο παλάτι του  Μπάκιγχαμ. Στεγάζεται στο υπόγειο του ανακτόρου και προορίζεται για την  βασιλική οικογένεια. Τα σκυλιά της βασίλισσας έχουν πρόσβαση σε όλα τα δωμάτια.

 

 

  1. Τα σκυλιά της βασίλισσας έχουν ελεύθερη πρόσβαση παντού

Ποιος άφησε ελεύθερα τα σκυλιά; Στο βιβλίο του «Not In Front of the Corgis», ο  Μπράιαν Χόγιε, αναφέρει πως ένας βασιλικός υπηρέτης του είπε ότι τα; Αγαπημένα  σκυλιά της βασίλισσας, ράτσας Corgi «επιτρέπεται να έχουν απεριόριστη πρόσβαση  σε οποιοδήποτε μέρος οποισδήποτε βασιλικής κατοικίας. Τίποτα δεν είναι εκτός  ορίων γι’ αυτά». Κι επειδή δεν πρόκειται για σκυλιά εκπαιδευμένα να ζουν μέσα  σε σπίτια, μερικές φορές κάνουν την ανάγκη τους μέσα στο παλάτι, με αποτέλεσμα οι υπηρέτες να τρέχουν να τα μαζέψουν και να καθαρίσουν.

 

 

  1. Οι μονάρχες έχουν ξεχωριστές κρεβατοκάμαρες

Η βασίλισσα ΕΛισάβετ και ο Φίλιππος κοιμούνται σε ξεχωριστές κρεβατοκάμαρες Υπήρχε μία εποχή που ήταν σύνηθες για τους περισσότερους συζύγους να κοιμούνται σε ξεχωριστές κρεβατοκάμαρες, αλλά τον περασμένο αιώνα τα έθιμα άλλαξαν.  Ενώ ο Χόγιε δεν αποκαλύπτει λεπτομέρειες για τις συνήθειες στον ύπνο της  βασιλικής οικογένειας, σημειώνει ωστόσο, πως η βασίλισσα Ελισάβετ και ο  πρίγκιπας Φίλιππος κοιμούνται σε ξεχωριστές κρεβατοκάμαρες. Κι αυτή η συνήθεια δεν έχει να κάνει με την παράδοση, αλλά με το γεγονός πως στον Φίλιππο αρέσει  να κοιμάται με τα παράθυρα ανοιχτά, ανεξαρτήτως καιρού.

 

 

  1. Ο μεγαλύτερος κήπος σε όλο το Λονδίνο

Σύμφωνα με το παιχνίδι γνώσεων Jeopardy, το παλάτι είναι η οικία του  μεγαλύτερου ιδιωτικού κήπου σε όλο το Λονδίνο. Το πράσινο καλύπτει μία έκταση  161 στρεμμάτων. Το παλάτι του Μπάκιγχαμ διαθέτει τον μεγαλύτερο κήπο του Λονδίνου

 

  1. Διαθέτει ένα υπόγειο σύστημα σηράγγων

Ενώ δεν υπάρχει κανένας μυστικός υπόγειος σταθμός του μετρό, όπως πολλοί  υποθέτουν, το παλάτι έχει μυστικές σήραγγες που το συνδέουν με το Clarence  House και το Κοινοβούλιο.

 

  1. Ένας ανεπιθύμητος φιλοξενούμενος ζούσε κάποτε στο υπόγειο

Σύμφωνα με την Telegraph, μια φορά που η μητέρα της βασίλισσας εξερευνούσε  τα υπόγεια με τον βασιλιά Γεώργιο VI, βρήκαν έναν άνθρωπο να κρύβεται εκεί, που  κανένας τους δεν αναγνώριζε. Αποδείχθηκε τελικά πως δεν ήταν μέλος της  βασιλικής οικογένειας ή του προσωπικού της, αλλά μάλλον ένας «φίλος φίλου» που  επέλεξε να μείνει εκεί για λίγο. Το βρετανικό Κοινοβούλιο

 

  1. Το παλάτι δεν αποτελεί εξαίρεση για παράνομες εισβολές

Το 1982, ένας άνδρας με το όνομα Μάικλ Φάγκαν κατάφερε να περάσει από τις  πύλες και την βασιλική φρουρά, να πηδήξει τους τοίχους του παλατιού του  Μπάκιγχαμ και να έχει μια σύντομη συνομιλία με την βασίλισσα Ελισάβετ προτού  τον συλλάβουν οι αξιωματικοί. Σύμφωνα με όσα δήλωσε ο ίδιος στην Independent,  ο 33χρονος απενεργοποίησε αρκετούς συναγερμούς και μάλιστα ήπιε και μια  γουλιά κρασιού όση ώρα κατάφερε να βρεθεί εντός του παλατιού.