fbpx

Αυτό είναι το μυστικό για να κάνεις την πιο δυνατή προπόνηση στο κρύο

Αυτό είναι το μυστικό για να κάνεις την πιο δυνατή προπόνηση στο κρύο

Το κρύο είναι σύμμαχος μας στη προπόνηση στο ύπαιθρο όμως εκτός από το καλό ντύσιμο θέλει και το σωστό… ζέσταμα. Ας μην γελιόμαστε  όταν επικρατεί κρύο ή παγωνιά χρειάζεται περισσότερο και καλύτερο ζέσταμα πριν αρχίσουμε την προπόνηση.

 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: Ανακάλυψε αν είσαι πραγματικά ένας σκληροτράχηλος άντρας!

 

Αρχικά αυξάνουμε το ρυθμό του περπατήματος πριν αρχίζουμε να τρέχουμε. Το γρήγορο περπάτημα”,” το τρέξιμο χαμηλής έντασης και το σχοινάκι αποτελούν ιδανικό ζέσταμα. Πάμε έτσι για μερικά λεπτά και μετά αρχίζουμε να τρέχουμε στη αρχή χαλαρά  αυξάνοντας ολοένα ρυθμό μέχρι να φτάσουμε στο επιθυμητό!

Στο τέλος αυτής της ολιγόλεπτης προθέρμανσης που διαρκεί περίπου 8-10 λεπτά πρέπει να έχουμε ιδρώσει ακόμα κι αν γύρω μας επικρατούν συνθήκες παγετού. Το σωστό είναι σε αυτή τη φάση να βγάλουμε τα εξωτερικά ρούχα δηλαδή το αδιάβροχο μπουφάν και ίσως το  fleece πουλόβερ προτού αρχίζει να ψύχεται ο ιδρώτας πάνω μας. Βέβαια αυτό προϋποθέτει να έχουμε κάπου να τα ακουμπήσουμε. Αν είμαστε σε γήπεδο έχει καλώς αν είμαστε έξω ελεύθερα τότε το καλύτερο σημείο είναι η μέση μας!

Τα μυστικό λοιπόν είναι το καλό ζέσταμα.

Χειμώνα ή καλοκαίρι η αφυδάτωση καραδοκεί. Δεν σημαίνει ότι επειδή το κρύο είναι τσουχτερό το σώμα μας δεν αφυδατώνεται! Το σώμα μας δεν χάνει νερό μόνο με την εφίδρωση  αλλά και με την αναπνοή. Γι” αυτό φροντίζουμε να έχουμε μαζί μας ένα μπουκάλι με νερό ή ισοτονικό ποτό ώστε να αναπληρώνουμε τα υγρά και τους ηλεκτρολύτες που χάνουμε κατά τη διάρκεια της άσκησης.