fbpx

Αυτό είναι το πιο ονειρικό λιμνόσπιτο που θα ήθελες να ζεις

Αυτό είναι το πιο ονειρικό λιμνόσπιτο που θα ήθελες να ζεις

Πόσοι δεν έχουν ονειρευτεί ένα σπίτι στη θάλασσα ή ακόμα καλύτερα σε μια ονειρική λίμνη περικυκλωμένη από ψηλά δέντρα, καταπράσινο τοπίο και ησυχία στον υπέρτατο βαθμό; Σε μια τέτοια περιοχή, στο Seattle των Ηνωμένων Πολιτειών, στο στενό κανάλι νερού που ενώνει τη μικρή λίμνη Union με την μεγάλη Washington, βρίσκεται το Portage Bay. Στο παρελθόν, το κανάλι χρησιμοποιούνταν σαν διώρυγα για τη μεταφορά πλοίων και φορτίων αλλά σήμερα είναι ένας καταπράσινος παράδεισος ιδιωτικών σκαφών, γεμάτος μαρίνες, ιδιωτικές ή των clubs, πάρκα, φανατικούς με το ψάρεμα και πλημμυρισμένο από όλων των ειδών τα λιμνόσπιτα.

 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: Δες πως είναι ένα μαγευτικό σπίτι μέσα σε μια …σπηλιά!

 

Εδώ, σε ένα από τα καταπράσινα φιλέτα του Portage Bay, σε αμφιθεατρική -προς τη λίμνη- τοποθεσία, η αρχιτεκτονική εταιρεία Heliotrope Architect, μια ομάδα ταλαντούχων αρχιτεκτόνων με αρκετά βραβεία στον τομέα τους και με γραφεία στο Seattle και το Portland, έχει κατασκευάσει ένα ονειρικό λιμνόσπιτο, «ιδανικό καταφύγιο», όπως περιγράφουν οι ίδιοι, «για εργένηδες που αναζητούν ιδιωτικότητα, σε μια κατοικία σχετικά κοντά σε μεγάλη πόλη και με αρκετό χώρο για να προσγειώνουν με ασφάλεια το… υδροπλάνο τους».

 

 

Σχεδιαστικά, το κτήριο είναι φτιαγμένο από ένα μείγμα ψευδαργύρου και αλουμινίου, ενός υλικού, στην καλύτερη του βέβαια επεξεργασία εδώ, που χαρακτηρίζει όλα τα βιομηχανικά υπόστεγα σκαφών της γύρω περιοχής του Seattle, ενώ πλαισιώνεται και στους δύο του ορόφους από τζαμαρίες που ξεκινούν από το πάτωμα και φτάνουν στο ταβάνι, προσφέροντας έτσι απεριόριστη θέα προς το Portage Bay, το πανεπιστήμιο της Washington και τα Cascade Mountains. Από την άλλη, το κτήριο είναι τόσο καλά προστατευμένο στο οικόπεδο του, που κανένας από το δρόμο δεν μπορεί να δει προς τα μέσα.

 

 

Επιπλέον, εσωτερικά, το πολυτελές λιμνόσπιτο του Portage Bay, είναι «ντυμένο» με ποικιλία ξύλων κέδρου και καρυδιάς, δημιουργώντας έτσι μια αριστοτεχνική αντίθεση με άλλους χώρους στους οποίους κυριαρχεί το μάρμαρο, τα μωσαϊκά και ο χάλυβας. Τo υπνωμάτιo, η τραπεζερία, η μικρή, εργένικη κουζίνα και το πλυντήριο, μοιράζονται στους δύο ορόφους του σπιτιού και είναι διακριτικά διαχωρισμένα, ενώ ένας από τους πιο ξεχωριστούς χώρους του σπιτιού, εκτός από το καθιστικό με το τζάκι, είναι το μπάνιο, φτιαγμένο στα πρότυπα ενός πολυτελούς spa και με μια μεγάλη μπανιέρα, γιαπωνέζικου στυλ hinoki, να ατενίζει τη θέα προς τη λίμνη.

 

 

Βέβαια, το καλύτερο σημείο του σπιτιού είναι το εξωτερικό και εκείνο που καταλήγει στην προβλήτα. Εδώ, υπάρχει ένα υπέροχο καθιστικό, σε απόσταση αναπνοής από το νερό, ένας μικρός χώρος που μπορεί να μετατραπεί σε τζακούζι και βέβαια η ίδια η μακριά προβλήτα στην οποία μπορεί να δέσει εκτός από σκάφος, άνετα και ένα υδροπλάνο.