fbpx

Δες πόσα δισ προβολές έφτασε το «Bohemian Rhapsody» των Queen (Video)

Δες πόσα δισ προβολές έφτασε το «Bohemian Rhapsody» των Queen (Video)

Το 1975 οι Queen ηχογράφησαν, με τη μοναδική φωνή του Φρέντι Μέρκιουρι, το εμβληματικότερο τραγούδι τους, το «Bohemian Rhapsody». Δεν μπορούσαν τότε να φανταστούν, βέβαια, ότι θα γινόταν το πιο πολυακουσμένο τραγούδι του 20ου αιώνα…

 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: Δες πως την πάτησε ο «πρώην» της Χίλτον – Αρνείται να του επιστρέψει δαχτυλίδι… εκατομμυρίων!

 

Οι κριτικές πρόβλεψαν τότε παταγώδη αποτυχία και ότι το τραγούδι δεν θα είχε πωλήσεις. Ωστόσο με τα έξι λεπτά της διάρκειάς του, τις απρόσμενες αλλαγές του ρυθμού και τα στοιχεία της όπερας που τόσο ταιριάζουν στη φωνή του Μέρκιουρι, το «Bohemian Rhapsody» των θρυλικών Queen έγινε επίσημα το κομμάτι του 20ου αιώνα που παίζει περισσότερο στις μουσικές πλατφόρμες συνεχούς ροής.

Ο όμιλος Universal Music ανακοίνωσε ότι το σινγκλ και το μουσικό του βίντεο του 1975 έπαιξαν περισσότερες από 1,6 δισεκατομμύρια φορές παγκοσμίως, καταγράφοντας ρεκόρ, στον απόηχο της προβολής της ομώνυμης ταινίας, στην οποία ο Ράμι Μάλεκ υποδύεται τον τραγουδιστή του συγκροτήματος, Φρέντι Μέρκιουρι.

 

 

Το εμβληματικό αυτό κομμάτι ξεπέρασε έτσι το «Smells Like Teen Spirit» των Nirvana και το «Sweet Child o’Mine» των Guns N’ Roses και γίνεται επίσης το κλασικό ροκ τραγούδι που ακούγεται περισσότερο στις πλατφόρμες συνεχούς ροής όλων των εποχών.

Με την ταινία «Bohemian Rhapsody», η νέα γενιά γνώρισε το τραγούδι του βρετανικού ροκ συγκροτήματος. Πέντε εβδομάδες μετά την πρώτη προβολή της, η ταινία έγινε επίσης η μουσική σινε-βιογραφία με τις περισσότερες πωλήσεις εισιτηρίων όλων των εποχών, με εισπράξεις που ανήλθαν στα 600 εκατομμύρια δολάρια παγκοσμίως.