fbpx

Δες το πολύ όμορφο της Gordon Murray Automotive

Δες το πολύ όμορφο της Gordon Murray Automotive

O πολυπράγμων Gordon Murray ήταν μάλλον να μην πάρει φόρα, μιας και η εταιρεία του, η GMA (Gordon Murray Automotive), λίγο καιρό μετά την πρεμιέρα του Τ.50, του πρώτου της μοντέλου, παρουσίασε ένα ακόμα.

 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: Πόσο χρόνο χάνεις με το αυτοκίνητο στα μποτιλιαρίσματα της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης

 

Το πιο προσγειωμένο T.33, που λογικά και αναμενόμενα χρησιμοποιεί το ίδιο πλαίσιο με το T.50 και τον ίδιο κινητήρα. Τον ατμοσφαιρικό V12 των 3.900 της Cosworth, που για την περίσταση έχει άλλους εκκεντροφόρους, άλλη εισαγωγή και άλλη εξαγωγή.

 

 

Το αποτέλεσμα αυτών των επεμβάσεων είναι η ελαφρώς μειωμένη σε σχέση με το T.50 απόδοσή του, καθώς αποδίδει 615 ίππους και 451 Nm (από 663 ίππους και 476 Nm), ενώ ο κόφτη μπαίνει στις 11.000 σ.α.λ.

Κινητήριοι τροχοί είναι οι πίσω, το κιβώτιο είναι ένα χειροκίνητο έξι σχέσεων της XTrac και το διαφορικό είναι μπλοκέ.

 

 

Το βάρος, χάρη στην εκτεταμένη χρήση ανθρακονημάτων, είναι κάτω από τα 1.100 κιλά, οι τροχοί είναι 19 και 20 ιντσών για τον εμπρός και τον πίσω άξονα αντίστοιχα, τα φρένα της Brembo, ενώ η κρεμαγιέρα είναι της παλιάς καλής σχολής. Δηλαδή υδραυλική για ακόμα καλύτερη αίσθηση.

Το GMA T.33 θα κατασκευαστεί σε 100 μονάδες, κάθε ένα θα κοστίζει 1,64 εκατομμύρια ευρώ προ φόρων και οι πρώτες παραδόσεις του αναμένονται στις αρχές του 2024.