fbpx

Επιστρέφει το θρυλικό Audi Quatro αλλά ως …ηλεκτρικό!

Επιστρέφει το θρυλικό Audi Quatro αλλά ως …ηλεκτρικό!

Χωρίς αμφιβολία το quattro είναι το πλέον εμβληματικό μοντέλο της Audi, καθώς όχι μόνο την έβαλε στο προσκήνιο με τις επιτυχίες του στα ράλι αλλά και είναι αυτό που πρώτο έδωσε νόημα στο σλόγκαν της «Vorsprung durch Technik» (Πρωτοπορία μέσω της τεχνολογίας).

 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: Το 2026 τελευταίο Audi με κινητήρα εσωτερικής καύσης!

 

Φυσικά όλα αυτά μαζί με το χαρακτηριστικό του σχήμα το καθιστούν ιδιαίτερα ελκυστικά για την εξέλιξη μιας σύγχρονης εκδοχής του, σαν και αυτή της εταιρείας E-Legend του σχεδιαστή Marcus Holzinger. Που έχει στενούς δεσμούς με τη μάρκα, καθώς έχει εργαστεί σε αυτή ως σχεδιαστής, ενώ ο πατέρας του είχε εργαστεί στην εξέλιξη του αρχέτυπου.

 

 

Το EL1 λοιπόν, όπως ονομάζεται η δημιουργία του, θυμίζει έντονα το διάσημο πρόγονο και μάλιστα την έκδοσή του Sport με το κοντό μεταξόνιο, ενώ οι ρετρό αναφορές συνδυάζονται αρμονικά με σύγχρονα στοιχεία. Σαν τις κάμερες που έχουν πάρει τη θέση των καθρεφτών ή τις ζάντες των 20 ιντσών.

 

 

Το σύστημα πρόωσης έχει τρεις ηλεκτροκινητήρες, δύο στον πίσω άξονα και ένα στον εμπρός, καθώς και μια μπαταρία 90 kWh. Η συνδυαστική απόδοση φτάνει τους 816 ίππους, γεγονός που σε συνδυασμό με το βάρος των μόλις 1.680 κιλών -επιτεύχθηκε χάρη στην εκτεταμένη χρήση ανθρακονήματος- εξασφαλίζει ένα 0-100 χλμ./ ώρα σε 2,8 δεύτερα.

 

 

Ο προγραμματισμός της E-Legend περιλαμβάνει την κατασκευή 30 EL1, η τιμή των οποίων θα ξεπερνά το ένα εκατομμύριο ευρώ. Που είναι πολλά ακόμα και αν πρόκειται για τη σύγχρονη εκδοχή ενός θρύλου.