fbpx

Η προεδρική λιμουζίνα της Κίνας πωλείται και κοστίζει… ακριβά

Η προεδρική λιμουζίνα της Κίνας πωλείται και κοστίζει… ακριβά

Αυτό που έρχεται σε όλους μας στο μυαλό σχετικά με τα μοντέλα αμιγώς κινεζικών εταιρειών είναι οι χαμηλές τιμές, η αντίστοιχα χαμηλή, συγκριτικά ποιότητά τους, παρόλο που τα τελευταία χρόνια έχει βελτιωθεί σημαντικά, καθώς και οι αντιγραφές γνωστών μοντέλων καταξιωμένων κατασκευαστών.

 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: Αυτή είναι η Ferrari που οι Ιταλοί την εξέλισσαν τέσσερα χρόνια

 

Φυσικά στον παραπάνω κανόνα υπάρχουν και οι εξαιρέσεις και μια από αυτές είναι το L5 της Hongqi. Η οποία ανήκει στον όμιλο της FAW και το όνομά της σημαίνει Κόκκινη Σημαία.

 

 

Περίεργο όνομα για μάρκα αυτοκινήτων αλλά δικαιολογείται με βάση τα δεδομένα της Κίνας αν αναλογιστεί κανείς πως πρόκειται για την προεδρική λιμουζίνα της χώρας (σε αυτό οφείλονται και οι βάσεις για σημαίες στα εμπρός φτερά). Η οποία πέρα από τη στάνταρ εκδοχή της είναι διαθέσιμη και ως κάμπριο ειδικά για παρελάσεις, ενώ εδώ και μια πενταετία μπορεί να πουληθεί και σε ιδιώτες.

 

 

Χαρακτηριστικό του Hongqi L5, που παρουσιάστηκε μόλις πέρυσι, είναι η ρετρό του εμφάνιση που παραπέμπει στη δεκαετία του ’60 και προσδιορίζεται από τα φτερά του που προεξέχουν από το καπό, την τεράστια χρωμιωμένη μάσκα, αλλά και τους old fashioned στρογγυλούς προβολείς που όμως διαθέτουν απόλυτα σύγχρονη τεχνολογία.

 

 

Απόλυτα σύγχρονο, με οθόνες, ψηφιακό πίνακα οργάνων, μέχρι και ηχοσύστημα Bose είναι και το εσωτερικό, με τις πολύ καλές επενδύσεις από δέρμα και μετάξι(!). Όσο για τους χώρους εγγύηση για την άνεση που παρέχουν είναι τα 5,56 μέτρα του μήκους και τα 2,02 του πλάτους.

 

 

H κινέζικη προεδρική λιμουζίνα κινείται είτε από έναν V12 6.000 κυβικών είτε από έναν V8 4.000 κυβικών με διπλά turbo και 408 ίππους, που συνδυάζεται με αυτόματο κιβώτιο και με τετρακίνηση.

 

 

Όλα τα Hongqi L5 είναι χειροποίητα και συνοδεύονται από εγγύηση εφ’ όρου ζωής, ενώ η τιμή τους ξεκινά από τις 600.000 ευρώ. Δηλαδή κινούνται πάνω και από τα επίπεδα των Rolls Royce κ.λπ. Πάντως το κύρος και η αναγνωρισιμότητά τους εντός Κίνας είναι κάτι παραπάνω από δεδομένα… Για ευνόητους λόγους.

 

ΠΗΓΗ: CNN