fbpx

Λάμπρος Λαμπρόπουλος: Πως η απόφαση για «πείνα» οδήγησε στη μεταμόρφωση του!

Λάμπρος Λαμπρόπουλος: Πως η απόφαση για «πείνα» οδήγησε στη μεταμόρφωση του!

Ο Λάμπρος ήταν εντελώς αγύμναστος μέχρι που αποφάσισε να αλλάξει και τα κατάφερε. Πριν από περίπου τρία χρόνια είχε μιλήσει στο Activeman.gr για αυτή του την απόφαση και το έκανε πράξη, τόσο που μετείχε και σε αγώνες Fitness.

 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: Άντριου Λαμπρόπουλος: Ο Έλληνας που έχει ξεσηκώσει την Αυστραλία με τον λογαριασμό του, στο instagram (Video)

 

«Πρέπει να πέσει …πείνα», αυτό είπε ο Λάμπρος Λαμπρόπουλος στον εαυτό του και έτσι άρχισε τη μεταμόρφωση του εαυτού του. Ένα παιδί που …δεν έτρεχε να προλάβει ούτε το …λεωφορείο, όπως λέει ο ίδιος, με ιδιαίτερη αγάπη στους Η/Υ αποφάσισε ξαφνικά να αλλάξει και το κατάφερε.

Όπως λέει ο ίδιος ο Λάμπρος η σχέση του με τον αθλητισμό ήταν ανύπαρκτη: «Μικρός ήμουν 100% αντιαθλητικός ήμουν παχύσαρκος στα όρια μάλιστα του να αποκτήσω προβλήματα υγείας. Όσα αθλήματα και να δοκίμασα μικρός κανένα δεν μου τράβηξε την προσοχή, ασχολιόμουν με τους Η/Υ και άλλου είδους πράγματα εκτός από τον αθλητισμό».

»Το πρώτο μέρος που άρχισα να εξασκούμαι σοβαρά και κόλλησα μαζί του είναι το γυμναστήριο. Μέσα από αυτό γνώρισα το bodybuilding και έτσι έχω θέσει υψηλούς στόχους στον εαυτό μου. Αλώστε κάτι ήξερε ο Les Brown λέγοντας “Να στοχεύεις ψηλά”,” το φεγγάρι. Ακόμα κι αν αποτύχεις, θα βρεθείς ανάμεσα στα αστέρια»

 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: Φαγητό πριν από τη προπόνηση ή μετά; Μάθε αν υπάρχει πράγματι υπάρχει απάντηση

 

Ο Λάμπρος Λαμπρόπουλος είναι γεννημένος στην Αθήνα με καταγωγή Νάξο. Τελείωσε το ΤΕΙ Πειραιά Τμήμα Μηχανικών Η/Υ και πλέον εργάζεται σε εταιρία πληροφορικής.

Αλλά πως έφτασε μέχρι εκεί ο Λάμπρος Λαμπρόπουλος; Τι ήταν αυτό που του έκανε «κλικ»; «Στα 18 μου μετά από πολλές προσπάθειες να χάσω τα περιττά κιλά που κουβαλούσα επάνω μου πήρα απόφαση και είπα στον εαυτό μου ότι πρέπει να «πέσει» πείνα αλλιώς θα μείνω για πάντα παχύς. Έτσι κατάφερα με λάθος τρόπο να χάσω 25kg μέσα σε 6μήνες. Λάθος γιατί έτρωγα μια φορά την ήμερα”,” ελάχιστο φαγητό και δεν έκανα κανένα είδος γυμναστικής. Μετά από αυτή την μεταμόρφωση όμως δεν ήμουν ακόμα ικανοποιημένος με αυτό που ήμουν. Όλα άλλαξαν στην ζωή μου στα 20 μου”,” που άρχισα σοβαρά το γυμναστήριο”,” σε πρόγραμμα πέντε ημερών. Από τότε δεν μπορώ να αφήσω μέρα να περάσει χωρίς να κυνηγήσω τον καλύτερο εαυτό μου.

Όπως είπε στην αρχή της συνέντευξης ο Λάμπρος, έκανε ένα διατροφικό λάθος κάτι που δείχνει χαρακτηριστικά ότι η διατροφή είναι το πρώτιστο μαζί με την προπόνηση: «Η διατροφή μου πλέον αποτελείται από τουλάχιστον τέσσερα γεύματα την ημέρα από διάφορες πηγές πρωτεΐνης όπως: κοτόπουλο,  γαλοπούλα, κόκκινο κρέας, αυγά, ξηροί καρποί,  βρώμη και άλλα.

Οι υδατάνθρακες μου αποτελούνται κυρίως από πατάτα ή ρύζι και έχω τουλάχιστον 1 cheat meal μέσα στην εβδομάδα οπού θα προσπαθήσω πάντα να έχει μεγάλη περιεκτικότητα σε πρωτεΐνη και να γίνεται νωρίς μέσα στην μέρα. Όλα τα γεύματα μου είναι ζυγισμένα έτσι ώστε να πετύχω την απαιτούμενη ποσότητα πρωτεΐνης και υδατάνθρακα ανάλογα την περίοδο που διανύω (Όγκος-Γράμμωση)

Έχω μεγάλη αγάπη για τα γλυκά και για αυτό τρώω 1 την εβδομάδα που κατά 99% θα είναι μετά το πρωινό αερόβιο

Η προπόνηση είναι η επιβεβλημένη δραστηριότητα που τοποθετείται χρονικά μέσα στο ημερήσιο πρόγραμμα του Λάμπρου. Ο ίδιος αναλύει μια τυπική μέρα του: «Συγκεκριμένα έξι φορές την εβδομάδα κάνω αερόβιο το πρωί και έξι φορές προπόνηση με βάρη».

Το ημερήσιο πρόγραμμα για τον Λάμπρο είναι πολύ φορτωμένο και όπως λέει ο ίδιος …τα τάπερ έχουν πρωτεύοντα ρόλο: «Αυτά είναι τα λιγότερα γεύματα που κάνω μέσα στην ημέρα μου, συνήθως έχω και ενδιάμεσα γεύματα που αποτελούνται από φρούτα”,” πρωτεΐνη ορού γάλακτος, ξηρούς καρπούς.

Το μεγαλύτερο δώρο όμως που έχουμε η ζωή είναι κάτι το οποίο πρέπει να το αξιοποιούμε θέτοντας βραχυπροθέσμους αλλά και μακροπρόθεσμους στόχους. Φυσικά μεγάλη βοήθεια είναι και οι γονείς μου όπου είναι διπλά μου κυρίως ως προς την διατροφή μου αλλά και στο να έχω λίγο χρόνο να χαλαρώσω μέσα στην μέρα μου».

Η εμφάνιση του Λάμπρου άλλαξε μέσα σε λίγους μήνες μια αλλαγή που είχε αποτελέσματα και στις προσωπικές του σχέσεις:  «Οι πραγματικοί φίλοι παρέμεναν οι ίδιοι και με ίδια συμπεριφορά, αλλά ξαφνικά απέκτησα πολλούς ανθρώπους που ίσως ακόμα και με απέφευγαν σαν παχύσαρκο να είναι γύρο μου προσπαθώντας άλλοι να βρουν κάτι άλλο να σχολιάσουν και άλλοι να μάθουν πως θα έχουν και εκείνοι τα ίδια αποτελέσματα. Αυτό που όμως έχω καταλάβει και από τον εαυτό μου αλλά και από τους γύρω μου είναι ότι αν δεν το πάρεις απόφαση μέσα σου δεν πρόκειται κανένας να σε αλλάξει μόνο με τα λόγια του» αναφέρει ο ίδιος

«Ο προσωπικός στόχος μου είναι να ανακαλύπτω μέρα με την μέρα την δυνατότερη πτυχή του εαυτού μου» τονίζει ο Λάμπρος και συστήνει στους φίλους και γνωστούς του: «Προτείνω να αποκτήσει στόχους όλοι μας  μπορούμε να καταφέρουμε τους στόχους μας αρκεί να πιστέψουμε στον εαυτό μας χωρίς να ακούμε αυτούς που λένε “χαλάρωσε,  πρέπει να πεις ΟΧΙ σε αυτούς και να ακολουθήσεις την αδύναμη φωνή μέσα σου που σου λεει ότι μπορείς να ξεπεράσεις τον εαυτό σου”,” και πολλές φορές ακόμα και να ανταγωνίζεσαι τα είδωλα σου. Γράψε λοιπόν σε ένα χαρτί τι κάνεις κάθε μέρα που περνάει και βρες η δημιούργησε χρόνο για να κυνηγήσεις τα όνειρα σου”,” γιατί ο μόνος που είναι ανάμεσα σε εσένα και αυτά είναι ο εαυτός σου».