fbpx

Μάθε αν ξυρισμένος ή αξύριστος κερδίζεις ποιο εύκολα τις γυναίκες

Μάθε αν ξυρισμένος ή αξύριστος κερδίζεις ποιο εύκολα τις γυναίκες

Το μούσι είναι της μόδας, το αξύριστο look είναι ακόμα περισσότερο της μόδας. Όμως εμείς οι άντρες μπορεί να βαριόμαστε να ξυριστούμε και να κάναμε μόδα την αξυρισιά, όμως τι πραγματικά θέλουν εκείνες;

 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: Αν κοιμάστε σε little spoon στάση δείχνει πολλά για τον χαρακτήρα σου

 

Μάλλον πρέπει να αναθεωρήσεις όσον αφορά τα μούσια; Πολλές γυναίκες θεωρούν ότι τα γένια προσδίδουν γοητεία και αρκετές φορές είναι σέξι. Έτσι πιστεύαμε τουλάχιστον.

Σύμφωνα με έρευνα που έγινε στην Αυστραλία το αξύριστο πρόσωπο δεν είναι και τόσο ελκυστικό. Αυτό γιατί οι άντρες προσπαθούν να βγάλουν την σκληρή αρρενωπή πλευρά του εαυτού τους ενώ πολλές γυναίκες προτιμούν μία πιο ευαίσθητη και ρομαντική πλευρά των αντρών.

 

 

Η έρευνα είχε ως εξής: Οι επιστήμονες φωτογράφιζαν 10 άντρες με τέσσερα διαφορετικά μήκη από γένια ο καθένας. Από τελείως ξυρισμένοι έως πολύ αξύριστοι.

Τις φωτογραφίες έδειξαν σε 500 άντρες και γυναίκες και τους ζητήθηκε να βαθμολογήσει την εμφάνιση των 10 αντρών την υγεία και την αρρενωπότητά τους.

Και τα δύο φύλα συμφώνησαν ότι ο πιο αξύριστος άνδρας φαίνεται πιο αρρενωπός. Επίσης συμφώνησαν ότι ο ελαφρώς αξύριστος φαίνεται ο λιγότερο υγιής.

 

 

Παρ’όλα αυτά διαφώνησαν στα… γένια. Οι άντρες βαθμολόγησαν το μεγάλο μούσι και τα πολλά γένια ως πολύ ελκυστικά ενώ οι γυναίκες μόνο τα πολλά γένια όπως αναφέρει η journal Evolution and Human Behavior. Όπως επισημαίνει η έρευνα ι άντρες με τα πολλά μούσια σύμφωνα με τις γυναίκες έχουν «χαμηλότερα δείγματα ρομαντισμού». Αντίθετα οι άντρες προτιμούν τα πιο «μάτσο» χαρακτηριστικα.

Ένα ενδιαφέρον ακόμη στοιχείο είναι ότι οι άντρες με μούσια βαθμολογήθηκαν με καλύτερες πιθανότητες καλής πατρότητας γεγονός που τους καθιστά πιο έμπιστους για οικογένεια.

Οι ερευνητές συμπέραναν ότι ένα ενδιάμεσο επίπεδο γενειάδας διεγείρει περισσότερο τις γυναίκες σεξουαλικά ενώ η μεγάλη γενειάδα εκλαμβάνεται ως δείγμα ότι ο άνδρας θα είναι καλύτερος πατέρας. Η τριχοφυΐα είναι δείγμα δύναμης και ανδρισμού και υποσυνείδητα κάνει τις γυναίκες να πιστεύουν ότι αυτοί οι άνδρες θα μπορούσαν να προστατεύσουν καλύτερα την οικογένειά τους.

Σύμφωνα με έναν από τους επιστήμονες που έκαναν την έρευνα είναι πολύ πιθανόν οι άντρες να αφήνουν γένια όχι για να προσελκύουν τις γυναίκες αλλά για να δείχνουν δυνατότεροι από τους άλλους άνδρες . Αυτή είναι μια λογική εξήγηση αφού οι περισσότεροι άνδρες χαρακτήρισαν τους γενειοφόρους μεγαλύτερους σε ηλικία απ’ όσο ήταν και πιο σκληρούς!