fbpx

Μάθε ποιος είναι ο Στέφανος Τσιτσιπάς που κατέπληξε το Γουίμπλεντον

Μάθε ποιος είναι ο Στέφανος Τσιτσιπάς που κατέπληξε το Γουίμπλεντον

Ποιος είναι ο Στέφανος Τσιτσιπάς; Τι άθλημα παίζει; Γιατί νοιάζει; Τι έχει καταφέρει μέχρι τώρα;

Ο Τσιτσιπάς είναι ο Έλληνας τενίστας ο μοναδικός που έχει καταφέρει να περάσει στους 100 πρώτους τενίστες και μάλιστα τούτη τη στιγμή να βρίσκεται στο νούμερο 35 και να συνεχίζει. Αναφέρεται πως ο αμέσως προηγούμενος Έλληνας τενίστας ήταν ο Κωνσταντίνος Οικονομίδης που είχε φτάσει στην αντρική κατάταξη στο νούμερο 112.

 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: Ο απίστευτος Ραφαέλ Ναδάλ που στα 32 του δεν σταματά πουθενά

 

Ο Στέφανος κατάγεται από το Προάστιο της Καρδίτσας από Έλληνα πατέρα, τον Απόστολο, και από Ρωσίδα μητέρα την Τζούλια Σαλνίκοβα – κόρη του Σεργκέι Σαλνίκοφ χρυσού Ολυμπιονίκη. Γεννήθηκε στην Αθήνα στις 12 Αυγούστου του 1998.

Αμφότεροι γονείς σχετίζονται με το τένις με τον πατέρα να το σπουδάζει στο πανεπιστήμιο και να εργάζεται ως προπονητής στον Αστέρα Βουλιαγμένης ενώ η μητέρα του ήταν πρωταθλήτρια τένις στη Σοβιετική Ένωση και μέλος της ομοσπονδιακής ομάδας της. Κατετάγη ως ο καλύτερος έφηβος στον κόσμο, έχει περάσει από την γνωστή ακαδημία Μουρατογλού στη Γαλλία, προπονείται από τον πατέρα του ενώ έχει δουλέψει και με τον γυμναστή της Σερένα Γουίλιαμς. Την άνεσή του μπροστά στις κάμερες την οφείλει στη δημοσιογράφο- παρουσιάστρια μητέρα του.

 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: Μάθε τους 5 λόγοι που αξίζει να διαλέξεις να παίξεις τένις

 

Θεωρείται ως ένας από τους σημαντικότερους παίκτες της νέας γενιάς τενιστών ενώ έχει δηλώσει πως θέλει να κερδίσει το Γουίμπλεντον και το Αυστραλιανό όπεν. Σε ό,τι αφορά τους στόχους του θέλει να συγκεντρώνεται  σε κάθε τουρνουά που αγωνίζεται και να τους βάζει.

Πως στοχεύει μεθοδικά με κάθε αγώνα ώστε να ανέβει σταδιακά στην πρώτη θέση. Επίσης πως του αρέσει να δίνει το 100% των δυνάμεών του στον αγώνα έτσι ώστε να ξέρω πως ακόμη κι αν έχασε τα έδωσε όλα. Προσγειωμένος όπως είναι εκτιμά πως πρέπει να στοχεύει σε αυτό που ονειρεύεται και να συνεχίζει.

Ο δρόμος όσο δύσκολος και να είναι θέλει προσπάθεια η οποία θα αποδώσει.  Πως ασχολείται με αυτό που αγαπάει κι αυτή είναι η ανταμοιβή του, έχει κάνει το χόμπι του επάγγελμα. Όσο για τον αθλητή που ξεχωρίζει δεν είναι άλλος από τον Ρότζερ Φέντερερ και παίζει ακόμη επειδή «αγαπάει πολύ το τένις και θέλει να είναι μέσα στα κορτ. Είναι το πρότυπό μου. Είναι ένας απίστευτος τενίστας, αλλά και ένας τρομερός άνθρωπος. Μπορεί να βοηθήσει τους άλλους αθλητές με τον τρόπο που παίζει, αλλά και με την προσωπικότητά του. Διαφέρει από τους άλλους».

Αξίζει τέλος να αναφερθεί πως ο Τσιτσιπάς έπαιξε στον τελικό της Βαρκελώνης φέτος με τον Ραφαέλ Ναδάλ, έχασε μεν από τον «βασιλιά της σκόνης» αλλά κέρδισε τις εντυπώσεις και τα εύσημα από τον αντίπαλό του.