fbpx

Μάθε τι μπορείς να πάθεις από ένα κακής ποιότητας εσώρουχο !

Μάθε τι μπορείς να πάθεις από ένα κακής ποιότητας εσώρουχο !

Η αγορά εσωρούχων μπορεί να σας προκαλέσει πρόβλημα; Ναι μπορεί είναι η απάντηση και αυτό έχει να κάνει με πιθανούς ερεθισμούς, ανάλογα με το ύφασμα από το οποίο είναι φτιαγμένο το εσώρουχο.

Το Activeman ερεύνησε και έμαθε ότι τα υλικά από τα οποία φτιάχνεται ένα εσώρουχο θα πρέπει να εξασφαλίζουν απορροφητικότητα και ταυτόχρονα εξαερισμό. Η παραμένουσα υγρασία σε συνδυασμό με την θερμότητα του σώματος βοηθά στην ανάπτυξη μικροβίων και κατ’ επέκταση μπορεί να προκαλέσει σοβαρές μολύνσεις.

 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: Πως το εσώρουχο σου μπορεί να εκτοξεύσει την λίμπιντο της!

 

Και επειδή τα εσώρουχα έρχονται σε άμεση επαφή με το δέρμα σας, πρέπει να είναι πάντα καθαρά. Προτιμήστε εσώρουχα κατασκευασμένα από βαμβακερό ύφασμα, και όχι μάλλινο ή συνθετικό, για να αποφεύγονται τα δερματικά προβλήματα από την υπερβολική εφίδρωση. Το βαμβακερό ύφασμα είναι ανθεκτικό, απορροφητικό και επιτρέπει στο δέρμα σας να «αναπνέει». Φροντίστε ώστε τα εσώρουχά σας να είναι άνετα και να μη σας σφίγγουν. Τα στενά ή τα συνθετικά εσώρουχα προκαλούν εφίδρωση, και για το λόγο αυτόν ευνοούν τις μυκητιάσεις και τις αλλεργικές δερματίτιδες. Ακόμη, οι βαφές που χρησιμοποιούνται μπορεί ορισμένες φορές να αποδειχθούν επικίνδυνες για τις ευαίσθητες περιοχές, και γι’ αυτό καλύτερα να προτιμάτε τα λευκά εσώρουχα. Είναι επίσης πιθανό, αν δεν έχουν ξεβγαλθεί καλά, να προκαλέσουν ερεθισμούς στο δέρμα. Φροντίζετε λοιπόν να μη μένουν υπολείμματα απορρυπαντικού.

 

 

Φροντίστε ώστε τα εσώρουχά σας να είναι άνετα και να μη σας σφίγγουν. Ξεβγάζετε με προσοχή, ώστε να μη μένουν υπολείμματα απορρυπαντικού αφού μπορεί και αυτά τα υπολείμματα να σας προκαλέσουν ερεθισμούς.

Τα ακρυλικά υλικά, οι ρητίνες και οι κόλλες που συχνά χρησιμοποιούνται κατά την επεξεργασία των υφασμάτων είναι πιθανό να προκαλέσουν αλλεργική δερματίτιδα μετά από παρατεταμένη επαφή του δέρματος με τα συγκεκριμένα υλικά. Τα μάλλινα υφάσματα, σύμφωνα με ορισμένους ειδικούς, μπορεί να δεσμεύσουν πιο εύκολα διάφορες αλλεργιογόνους ουσίες, τριπλασιάζοντας την εμφάνιση αλλεργικών συμπτωμάτων σε σύγκριση με τα βαμβακερά. Αυτό συμβαίνει γιατί το μαλλί συγκρατεί πάνω του πιο εύκολα τις σκόνες και τους αλλεργιογόνους παράγοντες. H αντίδραση του δέρματος όμως σε κάποιο ύφασμα εξαρτάται και από την προδιάθεση του ατόμου. Αν έχετε διαπιστώσει ότι σας ενοχλεί κάποιο συγκεκριμένο ύφασμα, όπως π.χ. τα συνθετικά, αποφεύγετε να το φοράτε, ή τουλάχιστον μην το φοράτε κατάσαρκα.