fbpx

Μάθε 7 συμβουλές αγάπης από ζευγάρια που άντεξαν στο χρόνο

Μάθε 7 συμβουλές αγάπης από ζευγάρια που άντεξαν στο χρόνο

Η αγάπη είναι έννοια ανεκτίμητη. Δίχως την ύπαρξή της νιώθουμε ημιτελείς, με πολλά κενά και συναισθηματικά βάρη. Όσο κι αν εκτιμούμε την αγάπη, ωστόσο, η αλήθεια είναι πως πολλές φορές πρακτικά δεν κάνουμε πολλά πράγματα για αυτήν. Δεν την διεκδικούμε, δεν την επικροτούμε, δεν την αναζητάμε και συχνά δεν μπορούμε να την αντέξουμε.

 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: 7 tip για να είσαι ο άντρας ο «σωστός»

 

Η δημοσιογράφος  Simcha Whitehill, για τις ανάγκες άρθρου της, μίλησε με ηλικιωμένους που έχουν ζήσει, από την καλή και από την ανάποδη, τις ερωτικές εμπειρίες τους και μπορούν πλέον να δουν πιο καθαρά τι πραγματικά σημαίνει αγάπη.

Δείτε τι μαθήματα μας δίνουν για την αγάπη και την αντοχή της στον χρόνο. –

  1. Πάρτε τον χρόνο σας για να βρείτε το ταίρι σας

Το να βρει κάποιος τον άνθρωπο της ζωής του δεν είναι εύκολη υπόθεση. Επειδή μπορεί να χρειαζόμαστε κάποιον δίπλα μας, δε σημαίνει πως οφείλουμε να αρκεστούμε σε όποιον βρεθεί στον δρόμο μας. Πρέπει να βρούμε κάποια που να μας αξίζει και σίγουρα να επενδύσουμε πολύ χρόνο προκειμένου να αναζητήσουμε την αδελφή ψυχή.

  1. Να είστε πρώτα φίλοι

Όλοι οι επιτυχημένοι γάμοι βασίζονται σε μια βαθιά φιλία. Διαφορετικά, αν το ζευγάρι απολαμβάνει μόνο τη φυσική έλξη θα δει τη σχέση του να καταρρέει πολύ γρήγορα, μιας και η έλξη αναπόφευκτα θα φύγει αργά ή γρήγορα (τουλάχιστον η πολύ έντονη!). Ο Marty, 84 χρόνων, λέει: «Εκείνο που με τράβηξε στην σύζυγό μου είναι ότι είχαμε από την αρχή πάρα πολλά κοινά. Υπήρχε μία επαφή που δεν είχε να κάνει μόνο με το σεξ».

 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: Μάθε γιατί οι γυναίκες «παίρνουν μάτι» το γυμνασμένο στήθος σου!

 

  1. Αναγνωρίστε τον χαρακτήρα του άλλου

Ένας πολύ σημαντικός τρόπος για να δείτε την προσωπικότητα του άλλου είναι η γλώσσα του σώματος. Άνθρωποι μεγαλύτερης ηλικίας προτείνουν να δείτε πώς ο άλλος κινείται, πώς μιλάει, αν λέει ψέματα με τον τρόπο που κοιτάει και ποια είναι η στάση του σώματός του απέναντί σας. Η Anna, 74 ετών, αναφέρει πως μετά την εμπειρία που είχε με τον πρώτο της σύζυγο, ο οποίος ήταν χαρτοπαίχτης, μπορούσε να καταλάβει εύκολα αν ο άλλος της λέει ψέματα και μπόρεσε έτσι να αποφύγει λάθη στο μέλλον.

  1. Βεβαιωθείτε πως πρόκειται για αγάπη και όχι για πόθο

Μερικές φορές είναι συνηθισμένο να μπερδεύετε την αγάπη με την ερωτική έλξη. Όχι ότι ο πόθος είναι κακός, αλλά η αγάπη είναι εκείνη που θα σας οδηγήσει σε ένα μακροχρόνιο μονοπάτι ουσιαστικής σχέσης και δέσμευσης. Ο 84χρονος Marty το επιβεβαιώνει λέγοντας πως η λίμπιντο πέφτει με τα χρόνια, οπότε αν το σεξ είναι το μοναδικό κριτήριο, στην πορεία δεν θα μείνει τίποτα για να κρατηθεί ο γάμος.

  1. Δώστε βάση στην επικοινωνία

Η συζήτηση είναι το πιο σημαντικό κομμάτι της σχέσης. Πολλά ζευγάρια θεωρούν πως όλα θα είναι πάντα ιδανικά και μόλις αρχίσουν τα προβλήματα μπλοκάρουν και σταματούν την επικοινωνία. Οι ηλικιωμένοι γνωρίζουν πως δίχως υπομονή και δουλειά μια σχέση δεν μπορεί να λειτουργήσει. Ακόμα και στους καβγάδες, το σημαντικό είναι να υπάρχει επικοινωνία για να λύνονται τα όποια θέματα. O Walter, 87 ετών λέει: «Όταν με ρώτησαν τι κάνει τον γάμο μου ευτυχισμένο, έφτιαξα δύο σελίδες με πράγματα στα οποία συμπεριέλαβα το ότι κρατιόμαστε πάντα χέρι-χέρι, ότι επιβραβεύουμε ο ένας τον άλλον, ότι φροντίζουμε ο ένας τον άλλον και δεν σταματάμε να επικοινωνούμε». Καμία σχέση δεν είναι εύκολη και εκείνος που είναι πραγματικά ευτυχισμένος είναι αυτός που πραγματικά προσπαθεί και δεν τα παρατά με την πρώτη δυσκολία.

  1. Σε ορισμένες περιπτώσεις, απλά φύγετε

Υπάρχουν εκείνες οι περιπτώσεις που αναγνωρίζετε πως έχετε καταβάλει κάθε πιθανή προσπάθεια για τη σχέση αλλά δεν μπορεί να λειτουργήσει. Και αυτό είναι μια κατάσταση που θέλει ωριμότητα. Δώστε χρόνο στη σχέση αλλά μην αφήσετε τον εαυτό σας απροστάτευτο ψυχολογικά. Η Rita επισημαίνει ότι αν ξεκινήσει η γυναίκα να φοβάται τον άνδρα, τότε αυτό σημαίνει πως πρέπει να φύγει. Η ίδια εγκατέλειψε τον άνδρα της και έφυγε μαζί με τα δυο τους παιδιά. Αναγκάστηκε να βρει δυο δουλειές για να τα βγάλει πέρα, τελικά όμως τα κατάφερε.

  1. Αγαπήστε το νέο κεφάλαιο της ζωής σας

Η αλλαγή στην προσωπική ζωή, ακόμα και σε μεγαλύτερη ηλικία, μπορεί να είναι καταλυτική για τη ζωή σας. Μη φοβάστε. Αγκαλιάστε την και θα δείτε τις ευεργετικές επιδράσεις στην καθημερινότητά σας. Η Μaria, 76 χρονών, πήρε διαζύγιο από τον άνδρα της σε μεγάλη ηλικία και τώρα βγαίνει με έναν κύριο. Περνούν χρόνο μαζί, έχουν κοινούς φίλους, μοιράζονται χόμπι και βλέπουν τη ζωή με θετικό τρόπο!