fbpx

Να γιατί οι σκληροί άντρες έχουν επιτυχία στις γυναίκες

Να γιατί οι σκληροί άντρες έχουν επιτυχία στις γυναίκες

Οι γυναίκες προτιμούν τους σκληρούς άντρες εκείνους με μακιαβελικά χαρακτηριστικά! Μακιαβελισμός, ναρκισσισμός και …όλιγον ψυχοπάθεια… λένε οι ειδικοί!

Αυτά τα τρία χαρακτηριστικά άλλο περισσότερο άλλο λιγότερο οι γυναίκες τα εντοπίζουν εύκολα και γρήγορα στην εξωτερική εμφάνιση των ανδρών. Και ομολογουμένως έλκονται από αυτά σύμφωνα με τους ψυχολόγους.

 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: Έρευνα: Έτσι είναι το κορμί που πραγματικά αρέσει στις γυναίκες!

 

Ερευνά που διεξήγαν επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο του Λίβερπουλ σε συνεργασία με ερευνητές από την Πολωνία και τη Φινλανδία σε 2.370 ενήλικες γυναίκες οι οποίες δέχθηκαν εθελοντικά να συμμετάσχουν στη μελέτη έδειξε το εξής αποτέλεσμα:

Οι γυναίκες πράγματι προτιμούν τους άνδρες με εμφανισιακά  σκληρά δηλαδή άνδρες δηλαδή που δείχνουν κακοί ή τρελοί ή επικίνδυνοι. Αλλά δεν τους θέλουν μόνο για εραστές  ή για την επικίνδυνη περιπέτεια όπως θα περίμενε κανείς.

 

 

Τα στοιχεία αυτά θεωρούνται κατά βάθος ένδειξη δύναμης υγείας και αυτοπεποίθησης που αναζητούν οι γυναίκες στον άντρα οι οποίες τον επιλέγουν για πατέρα των παιδιών τους.

Επίσης στην έρευνα οι γυναίκες κλήθηκαν να απαντήσουν ποια από τα τρία χαρακτηριστικά προτιμούν στους άντρες. Άλλες απάντησαν ότι προτιμούν τους «επιθετικούς», «λιγότερο πρόσχαρους» και «δόλιους» (μακιαβελικός τύπος) και άλλες ότι προτιμούν τους «αρρενωπούς» τους «επιβλητικούς» (τύπος του ναρκίσσου).

 

 

Η έρευνα μελέτησε και το πόσα παιδιά κάνουν οι γυναίκες με τον κάθε τύπο άντρα. Εκείνες που προτιμούν τους νάρκισσους τείνουν να έχουν περισσότερα παιδιά από τον μέσο όρο.

Εκείνες που προτιμούν τους μακιαβελικούς έχουν παιδιά που αντιστοιχούν στον μέσο όρο.

Εκείνες προτιμούν τους άντρες με εξωτερικά χαρακτηριστικά ψυχοπαθούς έχουν τελικά λιγότερα από τον μέσο όρο παιδιά.