fbpx

Ξανά στα δικαστήρια Μπραντ Πιτ και Αντζελίνα Τζολί για τον πύργο και τους αμπελώνες

Ξανά στα δικαστήρια Μπραντ Πιτ και Αντζελίνα Τζολί για τον πύργο και τους αμπελώνες

Η αντιδικία του πρώην αγαπημένου ζευγαριού δεν λέει να κοπάσει, αφού μετά τη διαμάχη για την επιμέλεια των έξι παιδιών της οικογένειας, Μπραντ Πιτ και Αντζελίνα Τζολί θα βρεθούν αντιμέτωποι στο δικαστήριο, αυτή τη φορά για την πώληση ενός πύργου στη Νότια Γαλλία.

Έχοντας ακολουθήσει χωριστούς δρόμους ήδη από το 2016, η Αντζελίνα Τζολί και ο Μπραντ Πιτ φαίνεται πως θα διασταυρώσουν τα ξίφη τους και για την ιδιοκτησία του κτήματος 10 στρεμμάτων και του πύργου Μιραβάλ, στο γαλλικό διαμέρισμα Βαρ.

 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: Μάθε την απίστευτη ταλαιπωρία που περνάει ο γιός του Μπομπ Ρος

 

Ο πύργος Μιραβάλ είναι ένας αμπελώνας στο χωριό Κοράν, στο διαμέρισμα Βαρ της Νότιας Γαλλίας, τον οποίο αγόρασε και διαμόρφωσε ο Μπραντ Πιτ πριν από αρκετά χρόνια.

«Ο Μπραντ Πιτ κατέθεσε αγωγή στο Λουξεμβούργο την Τρίτη 21 Σεπτεμβρίου, κατηγορώντας την Αντζελίνα Τζολί και τους εμπορικούς συνεργάτες της πως επιχείρησαν να τον αποκλείσουν από ενδεχόμενη πώληση μετοχών στον πύργο Μιραβάλ», αναφέρει αμερικανικό δημοσίευμα.

Όπως διαβάζουμε στο γαλλικό Gala, ήταν μέσα στους αμπελώνες, στην ονειρεμένη γαλλική εξοχή που η Αντζελίνα Τζολί είπε το μεγάλο «ναι» στον Μπραντ Πιτ, καθώς εκεί πραγματοποιήθηκε η τελετή των γάμων τους, πολλά χρόνια μετά την κοινή τους συμβίωση, το 2014.

Τον Ιούλιο, η Αντζελίνα Τζολί, σε μια προσπάθεια να διακόψει και τους επιχειρηματικούς δεσμούς με τον πρώην σύζυγό της Μπραντ Πιτ, ζητούσε από τα δικαστήρια να άρουν προσωρινή διαταγή που εμποδίζει την πώληση των κοινών περιουσιακών τους στοιχείων.

Η αξία του πύργου Μιραβάλ εκτιμάται στα 140 εκατομμύρια ευρώ, ενώ μέχρι και σήμερα αποτελεί περιουσιακό στοιχείο εξ ημισείας για τους δύο αστέρες του Χόλιγουντ.

Εξάλλου, αρχικά ο Μπραντ Πιτ κατείχε το 60% της επιχείρησης Quimicum, η οποία διαχειρίζεται το κτήμα, ενώ η Αντζελίνα Τζολί το 40%. Στη συνέχεια όμως μετέφερε μέρος των μετοχών του στην πρώην σύζυγό του, προκειμένου να κατέχουν το ίδιο ποσοστό.

Φαίνεται άλλωστε, σύμφωνα με την πλευρά Μπραντ Πιτ, πως η Αντζελίνα Τζολί αγνοούσε συστηματικά τις υποχρεώσεις της ως συνιδιοκτήτρια του πύργου, καθυστερώντας την αποπληρωμή των ετήσιων λογαριασμών και τις διαδικασίες ανανέωσης του νέου διευθυντή της εταιρείας.

Η Αντζελίνα Τζολί κατηγορείται επίσης από την πλευρά του Μπραντ Πιτ πως προσπάθησε να πουλήσει μέρος του πύργου, χωρίς τη σύμφωνη γνώμη του.

«Οι ενέργειες της Τζολί είναι ένα ακόμη παράδειγμα ενός ανθρώπου που προσπαθεί να παρακάμψει τους κανόνες και να αποφύγει τις υποχρεώσεις του», σημειώνει άτομο από το περιβάλλον του ηθοποιού.

«Είναι ιδιαίτερα ενοχλητικό που συμπεριφέρεται με τέτοιο τρόπο, ειδικά αν αναλογιστεί κανείς πως ήταν εκείνος (ο Μπραντ Πιτ) που έκανε όλη τη δουλειά για την ανέγερση του Μιραβάλ», τονίζει δεύτερη πηγή που γνωρίζει το θέμα.

Τη συνεπιμέλεια των παιδιών του με την Αντζελίνα Τζολί επέτυχε τον περασμένο Μάιο ο Μπραντ Πιτ, μετά από μια μακρά δικαστική μάχη.

Ο 57χρονος ηθοποιός αγωνιζόταν επί σχεδόν 5 χρόνια να αποκτήσει ίσα δικαιώματα για τα έξι παιδιά που έχει με την πρώην σύζυγό του, στο πιο ακριβό και πικρόχολο διαζύγιο στην ιστορία του Χόλιγουντ. Μια πηγή δήλωσε στην «Daily Mail»: «Είναι τόσο ανακουφισμένος. Η μόνη του πρόθεση είναι να περάσει περισσότερο χρόνο με τα παιδιά».

Η Αντζελίνα Τζολί και ο Μπραντ Πιτ είναι γονείς 6 παιδιών, πέντε εκ των οποίων ανήλικα: του 19χρονου Μάντοξ, του 17χρονου Παξ, της 16χρονης Ζαχάρα, της 14χρονης Σιλό και των 12χρονων διδύμων, Βιβιέν και Νοξ