fbpx

Οι μεγάλες αλήθειες και οι μύθοι για την μπύρα το καλοκαίρι

Οι μεγάλες αλήθειες και οι μύθοι για την μπύρα το καλοκαίρι

Είτε είσαι ξαπλωμένος σε μια παραλία, είτε διασκεδάζεις με φίλους σε ένα μπαρ, μια παγωμένη μπίρα είναι ό,τι καλύτερο για να σε δροσίσει.

 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: Αυτό είναι το μυστικό για το καλύτερο ψήσιμο και δεν έχει να κάνει τόσο με τα ψητά!

 

Μάθε λοιπόν τους μύθους και τις αλήθειες γύρω από το αγαπημένο ποτό του καλοκαιριού:

 

Η μπίρα δεν παχαίνει

Όταν κάποιος πίνει με μέτρο, φυσικά. Περιέχει 90-95% νερό, σιτηρά, υδατάνθρακες, βιταμίνες και αλκοόλ, είναι πιο χορταστική από το νερό και μας κάνει να τρώμε λιγότερο. Δεν χάνουμε βάρος, αλλά ούτε παίρνουμε κιόλας. Και πόσο μάλλον όταν η μπίρα είναι light.

 

Η μπίρα ξεδιψάει.

Μόνο το νερό ξεδιψάει. Αλλά και ορισμένες μπίρες ξεδιψάνε, φτάνει να μην περιέχουν πολύ αλκοόλ ούτε πολλή ζάχαρη.

 

Κάνει καλό μια μπίρα μετά την άθληση;

Μετά από άθληση μια μπίρα μπορεί πραγματικά να ξεδιψάσει. Μελέτες έδειξαν ότι ενυδατώνει πιο γρήγορα το σώμα από ότι το νερό, χάρη στα ορυκτά και τα θρεπτικά συστατικά που περιέχει. Πολλοί ποδηλάτες και ποδοσφαιριστές την προτιμούν, αλλά δεν είναι κανόνας. Πίνουν, φυσικά, μπίρες με ελάχιστο αλκοόλ ή καθόλου.

 

Η μπίρα διευκολύνει τον ύπνο

Από τον μεσαίωνα η μπίρα ήταν γνωστή για τις ηρεμιστικές της και αντισηπτικές ιδιότητες. Περιέχει ένα φυτικό ένζυμο που υποβοηθά. Το ανακάλυψε η καλόγρια και βοτανολόγος Hildegarde de Bingen (12ο αιώνα μ.χ.), το επέκτειναν οι μοναχοί και το πρόσθεσαν στη μπύρα τους.

 

Η μπίρα κάνει καλό στα νεφρά.

Αλήθεια. Η μπίρα είναι διουρητική και αυτό το διαπιστώνουν όλοι, μόλις καταναλώσουν ένα μόνο ποτήρι. Αυτό και μόνο φτάνει για να απομακρυνθούν οι τοξίνες από το σώμα.