fbpx

Ολόγυμνος και δεμένος! Η εμπειρία του Χάρη Σιώζου για μια φώτο που λέει πολλά!

Ολόγυμνος και δεμένος! Η εμπειρία του Χάρη Σιώζου για μια φώτο που λέει πολλά!

Όταν έπεσε η ιδέα να ποζάρει ολόγυμνος και δεμένος σφιχτά με σχοινί ο Χάρης δεν δίστασε να δεχτεί. Το σκεπτικό της φωτογραφίας που θα έβγαζε ο Βασίλης Καλιακμάνης ταίριαζε απόλυτα στις σπουδές ψυχολογίας που έχει κάνει ο Χάρης Σιώζος: «Τα προβλήματα της εποχής που δένουν ασφυκτικά τον άνθρωπο», o τίτλος της φωτογραφίας.

 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: Αλέξης Καραξάνης: Ένας ψυχολόγος στη Κομοτηνή με προφίλ στο Facebook ίσως …προκλητικό!

 

Ο Χάρης γδύθηκε και έκατσε υπομονετικά να τον δέσει ο Βασίλης. Έκατσε υπομονετικά, ολόγυμνος, δεμένος και ακίνητος για περίπου μισή ώρα μέχρι να βγει η φωτογραφία που πραγματικά εκφράζει  αυτό που ήθελαν τόσο ο Χάρης όσο και ο Βασίλης: Τα προβλήματα που δένουν τον άνθρωπο, τις ανασφάλειες και την ανικανότητα να χειριστεί καταστάσεις που τον κρατούν ουσιαστικά αιχμάλωτο, γυμνό μπροστά στα προβλήματα της καθημερινότητας.

 

 

«Θέλαμε να κάνουμε κάτι διαφορετικό καινούργιο να είναι σεξι όχι όμως προκλητικό, να αγγίζει το καλλιτεχνικό επίπεδο και έτσι το καταφέραμε τελικά με τον φωτογράφο μου ο οποίος είναι καταπληκτικός επαγγελματίας και έκανε καταπληκτική δουλειά» εξηγεί ο Χάρης αρχίζοντας να εξιστορεί την ιστορία της φωτογραφίας.

 

 

Όμως ποιος είναι ο Χάρης Σιώζος; Είναι πτυχιούχος ψυχολόγος, μόνο που αντί της ψυχολογίας τον τράβηξε το μόντελινγκ. Παράλληλα εργάζεται και ως φύλακας ασφαλείας σε πρεσβεία χώρας της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Η Ελλάδα τον είδε το καλοκαίρι μέσα από ένα τηλεπαιχνίδι!

 

 

Έτσι λοιπόν στο περιθώριο μία κατά τα άλλα ντυμένης φωτογράφισης ο Χάρης βρέθηκε …δεμένος και γυμνός! «Ήταν πολύ δυνατή εμπειρία, χαίρομαι που στο τέλος βγήκε από πού θέλαμε» εξηγεί ο ίδιος και απαντά στο ερώτημα πως ένιωσε την ώρα που ήταν δεμένος και ανήμπορος να αντιδράσει: «Ήταν διαφορετική εμπειρία από τη στιγμή που έβγαλα τα ρούχα μου και έμεινα ολόγυμνος. Μια εμπειρία που έγινε πιο έντονη όταν ο Βασίλης άρχισε να με δένει με το σχοινί, κάνει τους κόμπους και να το περνάει από όλο μου το σώμα, τους καρπούς, τα πόδια, παντού μέχρι που δεν μπορούσα να κουνηθώ καθόλου».

 

 

«Όχι δεν ήταν κάτι χαλαρό. Ήμουν δεμένος κανονικά, δεν μπορούσα να λυθώ αν δεν με έλυνε εκείνος. Αν αποφάσιζε να με λύσει την επόμενη μέρα… θα έμενα εκεί» λέει και γελάει. Αλλά τελικά ο φωτογράφος δεν τον έλυσε την επόμενη μέρα, αλλά μετά από περίπου μία ώρα: «Περίπου τόσο διήρκεσε η προετοιμασία και η φωτογράφιση της συγκεκριμένης φωτογραφίας. Σε εκείνο το διάστημα απλά έκανα υπομονή. Πιάστηκα. Πόνεσα και λίγο γιατί ήμουν άβολα, αλλά αισθάνθηκα πως είναι ένας άνθρωπος να είναι ολόγυμνος, δεμένος και ανήμπορος να αντιδράσει» εξηγεί ο Χάρης.

 

 

«Όχι δεν ένιωσα σφιγμενος αν και ήμουν με ένα σχοινί δεμένος και χωρίς ρούχα, όμως ως επαγγελματίας μοντέλο ήθελα να βγει ένα καλό αποτέλεσμα και έτσι ακολούθησα υπομονετικά της οδηγίες του φωτογράφου μου. Ήταν κάτι καινούργιο για μένα και πραγματικά με εντυπωσίασε πολύ δεν έχω κάνει γυμνό ποτέ είναι η μοναδική φορά στην καριέρα μου» καταλήγει ο Χάρης.

 

 

Ο Χάρης Σιώζος είναι ψυχολόγος και μάλιστα έχει μια δύσκολη ειδικότητα, αυτή των ΑΜΕΑ: «Είναι δύσκολο, θέλει πολύ προσοχή, αλλά η αλήθεια είναι ότι σπούδασα ψυχολογία, την αγαπάω την ψυχολογία αλλά με τράβηξε το μόντελινγκ. Είναι άλλη εμπειρία» εξηγεί.

 

 

Πως περνάει όμως τη μέρα του ο Χάρης;

«Κάνω πολύ γυμναστική. Τρείς με τέσσερις ώρες την ημέρα πέντε μέρες την εβδομάδα. Παλιά έκανα στίβο  και έπαιξα και λίγο μπάσκετ. Γενικά μου αρέσει ο αθλητισμός. Ευτυχώς η δουλειά μου βοηθάει. Είμαι φρουρός ασφαλείας σε πρεσβεία και έχω ένα κανονικό ωράριο και φυσικά τις φωτογραφίσεις ή τις δουλειές που βγαίνουν από το μόντελιγκ».

 

 

«Και οι δύο δουλειές που κάνω με γεμίζουν. Βέβαια προτιμώ το μόντελιγκ περισσότερο, όμως τα έσοδα ακόμα στη χώρα μας δεν φτάνουν να ζήσεις» καταλήγει!