fbpx

Ο Αρμάνι ψάχνει διάδοχο αλλά δεν βρίσκει κάποιον με το alter ego του!

Ο Αρμάνι ψάχνει διάδοχο αλλά δεν βρίσκει κάποιον με το alter ego του!

Tο βράδυ της Δευτέρας 2 Δεκεμβρίου, στα British Fashion Awards ο Τζόρτζιο Αρμάνι δέχτηκε το βραβείο για τα δια βίου «εξαιρετικά επιτεύγματά» του, στο Royal Albert Hall του Λονδίνου, υπό βροχή χειροκροτημάτων -μεταξύ άλλων από τους Τζούλια Ρόμπερτς, Κέιτ Μπλάντσετ και Τομ Κρουζ. «Η αναγνώριση αυτή σημαίνει πολλά», είπε ο ίδιος μιλώντας ιταλικά στη συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα The Guardian.

 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: Τζον Τραβόλτα – Ολίβια Νιούτον Τζον: Νοσταλγικό reunion με τα ρούχα του Grease

 

«Πιστεύω ότι οι Βρετανοί ήταν οι πρώτοι που δημιούργησαν καινούργια μόδα. Οι σχεδιαστές των seventies ήταν πράγματι επινοητικοί. Όταν κάποια στιγμή αποφάσισα να δημιουργήσω ένα διαφορετικό κουστούμι, αυτό έγινε χάρη στην αγγλική μόδα», συμπλήρωσε, εκφράζοντας το σεβασμό του στη Μαίρη Κουάντ («πραγματικά δημιούργησε νέα μόδα, είχε κουράγιο…») και στη Βίβιαν Γουέστγουντ.

Σήμερα ο κολοσσός που διοικεί απασχολεί 8.000 άτομα σε όλη την υφήλιο. Τα έσοδα του 2019 ήταν 2,1 δισεκατομμύρια ευρώ, ενώ, σύμφωνα με το Forbes, η περιουσία του υπολογίζεται 10,7 δισεκατομμύρια ευρώ.

Οι πελάτες του Αρμάνι υμνούν τα πατρόν του, λέγοντας ότι παραμένουν επίκαιρα ακόμα και 20 χρόνια μετά από τότε που λανσαρίστηκαν. Ποιο είναι το μυστικό σ′ αυτό; «Η αυτοσυγκράτηση», απαντά. «Προσπαθώ να μην υπερβάλλω στις ιδέες μου, ακόμα κι αν η φαντασία μου μερικές φορές πηγαίνει μπροστά, κάνω ένα βήμα πίσω».

Πώς μπορεί, όμως, να επιτευχθεί γενικότερα αυτή η βιωσιμότητα; «Προφανώς είμαι ευθυγραμμισμένος μ′ αυτή», απαντά.

«Οι αξίες μου ήταν πάντα κατά ένα τρόπο βιώσιμες, ποτέ δεν κάνω πράγματα που μπορούν να ‘πεταχθούν΄ μετά από μια σεζόν. Θα ήθελα όλοι μας να ελαττώσουμε τους κύκλους των κολεξιόν μας, να παράξουμε λιγότερο αλλά με καλύτερη ποιότητα».

Ο Τζόρτζιο Αρμάνι γιόρτασε τα 85α του γενέθλια στο σπίτι του στο Σαν Τροπέ λίγο πριν ξεκινήσει διακοπές με το γιο του. Όπως ομολογεί απολαμβάνει να βλέπει στην τηλεόραση το «Downton Abbey». Μια δεκαετία νωρίτερα, ο σχεδιαστής ανέφερε ότι «θα ήταν γελοίο να παραμείνει ενεργός στα 85 του χρόνια», αλλά ακόμα δεν έχει ανακοινώσει το διάδοχό του. «Δεν νομίζω ότι θα δουλεύει ένα και μόνο πρόσωπο, νομίζω ότι θα αναλάβει άλλος τη μόδα, άλλος το εμπορικό κομμάτι και άλλος τα οικονομικά», απαντά.

«Οπωσδήποτε είναι απόφασή μου ότι αυτό θα συμβεί (η διαδοχή), αλλά όταν δεν θα είμαι εδώ πλέον, θα αποφασίσουν άλλοι ποιο είναι το καλύτερο. Είναι το πρώτο πράγμα που σκέφτομαι κάθε πρωί», ομολογεί. «Δεν είναι καθόλου ευχάριστο συναίσθημα».

Και συνεχίζει:

«Πρέπει, όμως, κανείς να είναι δυνατός. Η εταιρεία πρέπει να συνεχίσει, πέρα από μένα. Αλλά δεν βλέπω το alter ego του Αρμάνι».