fbpx

Πόσο και τις είδους οικολόγος νομίζεις ότι είσαι;

Πόσο και τις είδους οικολόγος νομίζεις ότι είσαι;

Το ερώτημα παραμένει ένα και μοναδικό. Γιατί να είναι κάποιος οικολόγος και πόσο παρεξηγημένη είναι η έννοια του οικολόγου. Δυστυχώς σε πολλούς το άκουσμα της λέξης οικολόγος παραπέμπει σε κάτι τύπους αξύριστους που ανεβαίνουν σε δεξαμενές πετρελαίου όμως δεν είναι έτσι. Η οικολογική συνείδηση δεν έχει να κάνει με κινήματα αλλά με την ίδια σου τη ζωή.

 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: Έτσι θα ζήσεις το πιο ωραίο και απολύτως ξεκούραστο σαββατοκύριακο

 

Τι σημαίνει οικολογική συνείδηση; Πολύ απλά να φροντίσεις να μην ρυπαίνεις το περιβάλλον όσο μπορείς βέβαια. Όπως για παράδειγμα να μην πετάξεις το πλαστικό στη θάλασσα ή στην αμμουδιά ή στο δάσος αλλά στους ειδικούς κάδους. Μικρές απλές καθημερινές κινήσεις που είναι βέβαιο ότι θα κάνουν τον κόσμο μας καλύτερο γιατί είναι δώρο άδωρο να μειώσουν οι διεθνείς ηγέτες τις εκπομπές ρύπων αν όλοι εμείς συνεχίζουμε να ρυπαίνουμε με υλικά που δεν διασπώνται από το περιβάλλον.

Από τις εκπομπές ρύπων του αυτοκινήτου σου ή ακόμα χειρότερο από το σκούτερ που οδηγάς και αφήνει ένα σύννεφο καπνού μέχρι και το πλαστικό που πετάς στον κάδο με τα οργανικά απορρίμματα.

Από την σπατάλη ρεύματος στο σπίτι σου που την πληρώνεις μέχρι την πλαστική σακούλα που πετάς στο δάσος ή στη θάλασσα.

Από το περιτύλιγμα του σνακ που πετάς στον δρόμο μέχρι τα λάδια μηχανής που ρίχνουν κάποιοι ασυνείδητοι στο αποχετευτικό δίκτυο όμβριων.

Όλα αυτά τα μικρά πράγματα μας κάνουν να έχουμε οικολογική συνείδηση και είναι κάτι που δεν κοστίζει και δεν έχει σχέση με την κρίση αλλά με την παιδεία μας και τη συμπεριφορά μας.

Πόσο ποιο ωραίο και χαλαρωτικό θα ήταν να περπατούσες στην ύπαιθρο σε ένα δάσος για παράδειγμα ή μια παραλία και να μην έβλεπες ούτε μια πλαστική σακούλα ούτε ένα πλαστικό μπουκάλι ούτε ένα χαρτί πεταμένο κάτω;