
Στο μέλλον ίσως να ταξιδεύουμε με …κάψουλες! – Δες το πείραμα της Virgin Hyperloop
Δεν είναι ταινία επιστημονικής φαντασίας αλλά πραγματικότητα που ίσως μελλοντικά γίνει και μοναδικός τρόπος ταξιδιών.
Με επιτυχία στέφθηκε η πρώτη διαδρομή με επιβάτες με το φουτουριστικό σύστημα μεταφοράς υψηλών ταχυτήτων με κάψουλες που αιωρούνται της Virgin Hyperloop.
ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: Μάθε την άγνωστη ιστορία πίσω από τη δημιουργία του Ctrl+Alt+Del
Πρόκειται για κομβικής σημασίας δοκιμή για μια τεχνολογία η οποία ελπίζει να φέρει επανάσταση στη μεταφορά ανθρώπων και φορτίων, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters.
Ο Τζος Γκίγκελ, γενικός διευθυντής Τεχνολογίας της εταιρείας και η Σάρα Λούσιαν, υπεύθυνη για θέματα επιβατών, ταξίδεψαν με ταχύτητα έως και 172 χλμ/ώρα στο χώρο δοκιμών DevLoop της εταιρείας στο Λας Βέγκας.
Η εταιρεία έχει όραμα κάψουλες με επιβάτες και φορτία να κινούνται ταχύτατα μέσα σε σήραγγες κενού σε ταχύτητες 966 χλμ/ώρα ή και ταχύτερα.
Με ένα τέτοιο σύστημα ένα ταξίδι μεταξύ Νέας Υόρκης και Ουάσιγκτον θα διαρκούσε περίπου 30 λεπτά.
ΠΗΓΗ: CNN