fbpx

Τα 4 must tips για γρήγορη και τέλεια περιποίηση όλου του σώματος σου!

Τα 4 must tips για γρήγορη και τέλεια περιποίηση όλου του σώματος σου!

Η περιποίηση είναι συχνά λίγο βαρετή, για τους περισσότερους άντρες. Όμως με λίγες απλές και καθόλου χρονοβόρες αλλαγές στην καθημερινή σου ρουτίνα, θα δεις τη διαφορά στον «καθρέφτη» και φυσικά στις εξωτερικές σου σχέσεις.

 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: Μάθε πως θα κάνεις την πρωινή σου περιποίηση σε λιγότερο από 15 λεπτά!

 

Δες τα απόλυτα must της αντρικής περιποίησης:

  1. Στο μπάνιο

Η όμορφη μυρωδιά ξεκινάει από το μπάνιο! Πολλοί από σας μπορεί να χρησιμοποιείτε ένα απλό σαπούνι για το σώμα, τα μαλλιά και το πρόσωπο για ευκολία, αλλά καλύτερα να σταματήσετε να το κάνετε.

Για το σώμα σας, διαλέξτε ένα αφρόλουτρο ή αφροντούς που ταιριάζει με το άρωμα σας. Αν υποφέρετε από σπυράκια στην πλάτη ή… παρακάτω, προσθέστε στη ρουτίνα του ντουζ σας ένα προϊόν απολέπισης μια φορά την εβδομάδα. Η απολέπιση- πέρα από την απομάκρυνση των νεκρών κυττάρων της επιδερμίδας– θα εμποδίσει τις τρίχες να «γυρίσουν» μέσα στο δέρμα σας και σταδιακά η όψη της επιδερμίδας σας θα βελτιωθεί.

Προσδιορίστε τον τύπο των μαλλιών σας κι επιλέξτε ένα σαμπουάν που ταιριάζει στις ανάγκες σας. Κάντε το ίδιο με το προϊόν καθαρισμού του προσώπου σας. Όποιες κι αν είναι οι ανάγκες της επιδερμίδας σας και των μαλλιών σας, επιλέξτε το κατάλληλο προϊόν.

  1. Επιδερμίδα

Η καλύτερη μέθοδος περιποίησης για της επιδερμίδας του προσώπου σας είναι αυτή που περιγράφετε στο άρθρο μου στο topmodels.gr «4 to the point συμβουλές περιποίησης της επιδερμίδας»… Δεν αφορά μόνο γυναίκες! Αλλά, επειδή μπορεί να σας φανεί υπερβολικό, φροντίστε τουλάχιστον να χρησιμοποιείτε μια κρέμα ημέρας με δείκτη προστασίας.

Οι εξειδικευμένες ενυδατικές – αντιγηραντικές κρέμες με SPF αναζωογονούν και προστατεύουν την επιδερμίδα που καθημερινά εκτίθεται στις περιβαλλοντικές συνθήκες. Θα τολμήσω να σας προτείνω και μία κρέμα ματιών που στοχεύει στη μείωση των μαύρων κύκλων και των πρηξιμάτων κάτω από τα μάτια για να τα διατηρήσετε άψογα.

  1. Οι τρίχες

Προετοιμάστε την επιδερμίδα του προσώπου σας πριν το ξύρισμα με τον κατάλληλο αφρό ξυρίσματος και για να αποφύγετε τους ερεθισμούς, βυθίστε το ξυραφάκι σας σε ζεστό νερό πριν τη χρήση.

Εάν έχετε πλούσια, σπαστά μαλλιά, το καταλληλότερο προϊόν styling είναι το κερί μέλισσας. Αν όμως τα μαλλιά σας είναι λεπτά, τότε χρησιμοποιείστε πιο ανάλαφρα προϊόντα σε σπρέι.

  1. Τα χέρια και τα πόδια!

Τα απεριποίητα χέρια δεν ταιριάζουν σε κανέναν άντρα. Φροντίστε να κόβετε τα νύχια σας κάθε βδομάδα και να χρησιμοποιείτε μια κρέμα χεριών για να διατηρούνται απαλά.

Παράλληλα, η περιποίηση των ποδιών σας είναι εξίσου σημαντική, ανεξάρτητα την εποχή. Αμέσως μετά το ντους, που η επιδερμίδα είναι ακόμη απαλή, τρίψτε τις φτέρνες σας απαλά με μια ελαφρόπετρα για να απομακρύνετε τα νεκρά κύτταρα. Στη συνέχεια κόψτε τα νύχια σας κι αν δεν βαριέστε, σπρώξτε τα πετσάκια προς τα κάτω- μπορείτε να το κάνετε και στα χέρια.