fbpx

Τελικά η Vespa είναι μόνο μια! Ιταλική και αυθεντική

Τελικά η Vespa είναι μόνο μια! Ιταλική και αυθεντική

Και οι Κινέζοι πήγαν να αντιγράψουν και την Vespa το πρώτο ίσως παγκοσμίως σκούτερ που δεν είναι απλώς ένα …σκούτερ αλλά κουβαλάει στις ρόδες του ιστορία και ιδεολογία, κάτι που λίγες μοτοσικλέτες έχουν καταφέρει παγκοσμίως.

 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: Αυτά είναι τα 6 μεγάλα και επικίνδυνα λάθη των σκουτεράδων

 

Οι Κινέζοι βέβαια ατύχησαν αφού η πατέντα τους απορρίφθηκε επιβεβαιώνοντας πως η Vespaείναι μόνο μια Ιταλική και αυθεντική! Έτσι ο όμιλος Piaggio εξέδωσε δελτίο Τύπου:

Ο Όμιλος Piaggio συνεχίζει τον αγώνα ενάντια στις αντιγραφές, έχοντας κερδίσει περισσότερες από 50 διαδικασίες εναντίωσης για την προστασία της Vespa, τα δύο τελευταία χρόνια

Ο Όμιλος Piaggio (PIA.MI) ανακοίνωσε ότι το Τμήμα Ακυρώσεων του Γραφείου Πνευματικής Ιδιοκτησίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης (EUIPO) κήρυξε άκυρο το σχέδιο που κατέθεσε κινεζική εταιρεία, το οποίο χρησιμοποιήθηκε για να δικαιολογήσει την παραγωγή σκούτερ παρόμοιων με τη Vespa, που είχαν εκτεθεί στη Διεθνή Έκθεση EICMA 2019 στο Μιλάνο και απομακρύνθηκαν από τις αρχές του εκθεσιακού κέντρου κατόπιν πρωτοβουλίας της Piaggio.

Το Τμήμα Ακυρώσεων του EUIPO απέρριψε την καταχώριση, καθώς «ήταν ανίκανη να προκαλέσει μια διαφορετική γενική εντύπωση σε σχέση με το πατενταρισμένο σχέδιο» της Vespa Primavera, και επεσήμανε ότι πρόκειται για παράνομη απόπειρα αναπαραγωγής των αισθητικών στοιχείων του σκούτερ.

Η Vespa Primavera προστατεύεται από το σχέδιο που κατοχυρώθηκε από τον Όμιλο Piaggio το 2013, από το τρισδιάστατο εμπορικό σήμα του σκούτερ Vespa και από τα πνευματικά δικαιώματα που προστατεύουν την καλλιτεχνική αξία του σχήματος Vespa, ένα έμβλημα στυλ από το 1946.

Αυτές οι ακυρωτικές ενέργειες εντάσσονται σε ένα ευρύτερο φάσμα δραστηριοτήτων κατά των απομιμήσεων, που έχει αναλάβει ο Όμιλος Piaggio επί σειρά ετών, συμπεριλαμβανομένης της συνεχούς παρακολούθησης των βάσεων δεδομένων καταχωρισμένων σχεδίων και εμπορικών σημάτων σε διεθνές επίπεδο. Ως αποτέλεσμα της δράσης αυτής και των διαδικασιών ανακοπής της Piaggio, ακυρώθηκαν περισσότερα από 50 εμπορικά σήματα που καταχωρίστηκαν από τρίτους την τελευταία διετία.

Στη φωτογραφία το κινέζικο αντίγραφο που αποσύρθηκε