fbpx

Τι πρέπει να μην φοράς σε μια πτήση για να μην έχεις δυσάρεστες εκπλήξεις

Τι πρέπει να μην φοράς σε μια πτήση για να μην έχεις δυσάρεστες εκπλήξεις

Το ταξίδι με το αεροπλάνο μπορεί να επιφυλάσσει εκπλήξεις όταν φτάσεις στον προορισμό σου. Αν κάνει κρύο από εκεί που θα απογειωθείς μπορεί εκεί που θα προσγειωθείς να έχει παγωνιά ή να βρέχει ή το αντίστροφο.

 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: Το χρώμα και το στιλ του εσωρούχου που επιλέγεις …προδίδει τον χαρακτήρα σου!

 

Από την άλλη το περιβάλλον μέσα στο αεροπλάνο είναι σε σταθερή θερμοκρασία ενώ σκέψου ότι για αρκετή ώρα ή ώρες (ανάλογα με την πτήση) θα είσαι στριμωγμένος.

Τι θα πρέπει λοιπόν να φοράς μέσα στο αεροπλάνο για να αισθάνεσαι άνετα; Μπορείς να φορέσεις ότι θέλεις εκτός από τα επτά «μη» που θα κάνουν το ταξίδι σου άνετο.

 

  1. Να μην φοράς άβολα παπούτσια

Φαίνεται προφανές αλλά δεν είναι και αυτονόητο. Ένα καλό ζευγάρι αναπαυτικά παπούτσια θα κάνει πιο εύκολη την παραμονή σου στο αεροδρόμιο ή θα σε βοηθήσουν να τρέξεις γρήγορα προς την πύλη εξόδου αν πρέπει να προλάβεις την ανταπόκριση. Ένα ζευγάρι αθλητικά ή sneakers είναι ότι πρέπει για πτήση

  1. Να μην φοράς πολύπλοκα παπούτσια

Ξέχνα τις μπότες με τα κορδόνια ή το δύσκολο δέσιμο. Γενικά ξέχνα τα παπούτσια τα δετά. Φόρεσε απλά παπούτσια που μπαινοβγαίνουν εύκολα και προσοχή στις κάλτσες”,” στα περισσότερα αεροδρόμια ο έλεγχος περιλαμβάνει την αφαίρεση των παπουτσιών!

 

  1. Να μην φοράς υφάσματα που δεν αναπνέουν

Υφάσματα που δεν αφήνουν τον αέρα να περάσει όπως το νάιλον η δερματίνη και τα αδιάβροχα ρούχα καλό είναι να μην τα προτιμήσεις στη διάρκεια μιας πτήσης καθώς φυλακίζουν τον ιδρώτα και δυσκολεύουν την κυκλοφορία του αέρα.

 

  1. Να μην φοράς στενά ρούχα

Έχεις ακούσει ποτέ για την θρόμβωση; Αν ναι ξέρεις ότι αυτοί οι θρόμβοι αίματος στις φλέβες μπορεί να οδηγήσουν σε πνευμονική εμβολή η οποία μπορεί να αποβεί μοιραία για την ζωή του ανθρώπου. Σύμφωνα με το University of Washington Medical Center όσοι κάθονται για μεγάλες χρονικές περιόδους έχουν μεγαλύτερη πιθανότητα να πάθουν θρόμβωση και σ\’ αυτό μπορεί να βοηθήσουν και τα στενά ρούχα. Καλό είναι να τα αποφύγεις οι φόρμες ή ένα χαλαρό τζίν είναι η καλύτερη επιλογή για ταξίδι με αεροπλάνο!

 

  1. Να μην φοράς φακούς επαφής

Ο αέρας μέσα στο αεροπλάνο είναι τόσο ξηρός (συνήθως έχει 10 με 20% υγρασία καμιά φορά πέφτει και στο 1%) που αυτό επηρεάζει την υγεία σου κάθε φορά που πετάς. Οι φακοί μπορεί να γίνουν εξαιρετικά άβολοι για τα μάτια σου  αν αυτά στεγνώνουν στην ξηρή καμπίνα οπότε καλύτερα να φοράς τα γυαλιά σου κατά τη διάρκεια του ταξιδιού.