fbpx

Το γκέι φιλί – αναπαράσταση θρυλικής φωτογραφίας που ξεσήκωσε αντιδράσεις

Το γκέι φιλί – αναπαράσταση θρυλικής φωτογραφίας που ξεσήκωσε αντιδράσεις

Ηταν 14 Αυγούστου του 1945 όταν ο φακός του Αλφρεντ Αϊζενσταντ συνέλαβε το παθιασμένο φιλί κατά τους πανηγυρισμούς για τη λήξη του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου στην Τάιμς Σκουέαρ της Νέας Υόρκης, ανάμεσα σε έναν ναύτη και μία νοσοκόμα.

 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: Και ξαφνικά μαθαίνεις ότι ο κολλητός σου είναι γκεί…

 

Η ασπρόμαυρη εκείνη φωτογραφία πέρασε στην ιστορία ως «Το φιλί της νίκης», τυπώθηκε σε αφίσες, μπλουζάκια, κούπες τσαγιού και έγινε το σύμβολο του τέλους του πολέμου. Την αναπαράσταση αυτής ακριβώς της εικόνας αποφάσισε να κάνει ένα gay ζευγάρι, προκαλώντας τις έντονες αντιδράσεις μεγάλης μερίδας του αμερικανικού τηλεοπτικού κοινού και των social media.

Ο Μπράιαν Γούντινγκτον, ναύτης που τους τελευταίους επτά μήνες υπηρετούσε στο αμερικανικό αντιτορπιλικό «The Sullivans», δέχτηκε ένα παθιασμένο φιλί στη Ναυτική Βάση του Μέιμπορτ από τον σύζυγό του, Κένεθ.

 

 

«Παγωμένοι» στο φωτογραφικό κάδρο, ακριβώς με τον ίδιο τρόπο του θρυλικού φιλιού του 1945, οι δύο άνδρες έγιναν διάσημοι, η συγκεκριμένη στιγμή τους έγινε βάιραλ, αλλά δεν ήταν και λίγοι εκείνοι που αντέδρασαν έντονα σε αυτή την αναπαράσταση, όπως αναφέρουν πολλά ξένα δημοσιεύματα. «Με το που βγήκε από το πλοίο έχασα κάθε ίχνος αυτοσυγκράτησης.

Πέταξα κάτω ό,τι κρατούσα στα χέρια μου και έτρεξα στην αγκαλιά του» δήλωσε στο αμερικανικό δίκτυο WJXT ο Κένεθ Γούντινγκτον. Ομως, αμέσως μετά την προβολή αυτού του ενσταντανέ, άρχισαν να καταφθάνουν οι τηλεφωνικές διαμαρτυρίες τηλεθεατών, που δήλωναν μεταξύ άλλων: «Πόσο θλιβερό να ξεπέσει ο σταθμός σας τόσο χαμηλά ώστε να προβάλει το φιλί ενός gay ζευγαριού στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων. Είχαμε την εντύπωση ότι επρόκειτο για έναν τηλεοπτικό σταθμό που σέβεται τις οικογένειες» κτλ, κτλ. Το ζευγάρι επανήλθε, λέγοντας ότι δεν πτοείται από τα αρνητικά σχόλια και ότι δέχτηκε και πάρα πολλά υποστηρικτικά στα social media.

 

Naval Station Mayport (Dec. 21, 2018) Welcome home to the guided-missile destroyer USS The Sullivans (DDG 68) on their return from a seven-month deployment to the U.S. 5th and 6th Fleet areas of operation.

Gepostet von Naval Station Mayport am Freitag, 21. Dezember 2018

 

«Οπως μου έλεγε η γιαγιά μου, «κάποιοι άνθρωποι ζουν διαφορετικές ζωές και είναι όπως είναι και πρέπει να τους φερόμαστε με τρυφερότητα και σεβασμό» σχολίασε ο Μπράιαν Γούντινγκτον. Αξίζει να σημειωθεί ότι τη συγκεκριμένη φωτογραφία την ανέβασε και η ίδια η Ναυτική Βάση Mayport στην επίσημη σελίδα της στο Facebook, λαμβάνοντας κι εκεί πολλά αρνητικά σχόλια. Ο εκπρόσωπος Tύπου της βάσης δήλωσε ότι «το Ναυτικό ήταν πάντα ανοιχτό σε θέματα σεξουαλικότητας και βρισκόταν στην πρώτη γραμμή της προόδου. Αυτό άλλωστε δεν είναι το πρώτο gay φιλί που βγαίνει στη δημοσιότητα με πρωταγωνιστή κάποιον από τον αμερικανικό στόλο».

ΠΗΓΗ: Protagon.gr