fbpx

Το «μαρτύριο της σταγόνας» μέχρι τον αγώνα του Μεξικό για Hamilton και Vettel

Το «μαρτύριο της σταγόνας» μέχρι τον αγώνα του Μεξικό για Hamilton και Vettel

Ο Hamillton για μόλις πέντε βαθμούς δεν πανηγύρισε το πρωτάθλημα. Ο Vettel από την άλλη περιμένει μια ακόμα «στραβή» για να μειώσει τη διαφορά και να ελπίζει μέχρι τον τελευταίο αγώνα στο Αμπουντάμπι.

Με απλά λόγια το «μαρτύριο της σταγόνας» είναι πιο έντονο στον Βρετανό και λιγότερο στον Γερμανό, όμως και για τους δύο είναι υπαρκτό.

Ο Χάμιλτον χρειαζόταν οκτώ βαθμούς περισσότερους από τον Φέτελ για να στεφθεί παγκόσμιος πρωταθλητής για πέμπτη φορά, κάτι που δεν κατάφερε. Ο γερμανός οδηγός της Φεράρι ήταν τέταρτος και έμεινε «ζωντανός», με βάση τα μαθηματικά, στη «μάχη» του τίτλου που θα κριθεί την επόμενη Κυριακή στο Μεξικό.

 

Ο Χάμιλτον προηγείται με 70 βαθμούς διαφορά από τον δεύτερο Φέτελ στη βαθμολογία των οδηγών, με τρεις αγώνες να απομένουν για την ολοκλήρωση του πρωταθλήματος. Δηλαδή με 25 βαθμούς που παίρνει ο πρώτος και με έναν τρελό συνδυασμό θέσεων για τον Hamilton, ελπίζει ο Vettel ότι θα έχει ελπίδες, όμως αυτό είναι κάτι πολύ δύσκολο, όχι βέβαια αδύνατον, αφού αγώνες είναι.

Στον 18ο αγώνα της χρονιάς, ο Φινλανδός πιλότος της Ferrari πέρασε πρώτος τη γραμμή του τερματισμού στην πίστα του Όστιν. Στη δεύτερη θέση τερμάτισε ο Ολλανδός Μαξ Φερστάπεν με Red Bull, ενώ τρίτος ήταν ο Βρετανός Λιούις Χάμιλτον με Mercedes που το Σάββατο (20/10) είχε εξασφαλίσει την pole position.

Ο Vettel έχει ακόμα… μαθηματικές ελπίδες για τον τίτλοΑυτό που δεν μάθαμε με το τελείωμα του αγώνα στην Αμερική είναι ο φετινός παγκόσμιος πρωταθλητής, καθώς ο Hamilton δεν έφερε τον συνδυασμό αποτελεσμάτων που χρειαζόταν για να πανηγυρίσει έναν ακόμα τίτλο.

Ο Vettel (ο δεύτερος διεκδικητής του τίτλου) έδειξε να έχει άγχος στην αρχή (είχε επαφή με τον Ricciardo) αλλά η προσπάθεια που έκανε στη συνέχεια, του άφησε, μία έστω και μικρή ελπίδα, για τον τίτλο.

Αυτός που εξέπληξε γι’ ακόμα μία φορά ήταν ο Max Verstappen που εκκίνησε από την 18η θέση και τερμάτισε δεύτερος έπειτα από έναν καταπληκτικό αγώνα.

Ο Ολλανδός πιλότος έδειξε τη μεγάλη του κλάση όταν δύο γύρους πριν το πέσιμο της καρό σημαίας δεν επέτρεψε στον Hamilton να τον περάσει κερδίζοντάς τον στα ίσια. Ο Βρετανός με τη σειρά του τερμάτισε στην τρίτη θέση και πλέον σε συνδυασμό με την 4η θέση του Vettel χρειάζεται άλλους πέντε βαθμούς σε τρεις αγώνες για να στεφθεί παγκόσμιος πρωταθλητής.

Στην 5η θέση ολοκλήρωσε την προσπάθειά του ο Bottas ενώ πίσω από τον πιλότο της Mercedes ακολούθησαν οι, Hulkenberg και Sainz. Τη δεκάδα συμπλήρωσαν οι Ocon, Magnusen και Perez.

Η συνέχεια του παγκοσμίου πρωταθλήματος Formula 1 θα συνεχιστεί χωρίς διακοπή και συγκεκριμένα στο Μεξικό στις 28 Οκτωβρίου.