fbpx

Το 23ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης εξερευνά τα podcast

Το 23ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης εξερευνά τα podcast

Στο σπίτι, στο τζόκινγκ ή στο αυτοκίνητο, τα podcasts ακούγονται παντού και το πιο σημαντικό είναι ότι ακούει κάποιος αυτό ακριβώς που έχει επιλέξει, ανάλογα με τα προσωπικά του ενδιαφέροντα.

Podcasts είναι μια σειρά ηχογραφημένων επεισοδίων οποιουδήποτε περιεχομένου που αναρτώνται στο διαδίκτυο και μπορεί να τα ακούσει οποιοσδήποτε, οποτεδήποτε και οπουδήποτε. Αυτή τη νέα τάση στην ενημέρωση και την ψυχαγωγία, εξερευνά το 23ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης, ένα από τα πρώτα κινηματογραφικά φεστιβάλ στον κόσμο, μετά τα φεστιβάλ της Τραϊμπέκα και του Όστιν, που μπαίνει και προσκαλεί το κοινό του στον κόσμο των podcasts.

 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: 23ο Online Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης: Το πρόγραμμα και οι ταινίες

 

Στο πλαίσιο της φετινής διοργάνωσης πραγματοποιείται την Πέμπτη 11 Μαρτίου, στις 18:00 μία ζωντανή ανοιχτή συζήτηση για το κοινό, αφιερωμένη στα ψηφιακά αρχεία που έχουν κατακτήσει τον πλανήτη.

O παρουσιαστής, ηθοποιός και επιχειρηματίας Φώτης Σεργουλόπουλος, ο σκηνοθέτης -και του τηλεοπτικού χιτ της χρονιάς «Άγριες Μέλισσες»- Λευτέρης Χαρίτος και η δημοσιογράφος Δάφνη Καρνέζη, θα μοιραστούν τα μυστικά των podcast, θα μιλήσουν για τη δική τους εμπειρία στον κόσμο των podcast και θα λύσουν τις απορίες του κοινού. Τη συζήτηση συντονίζει ο επικεφαλής προγράμματος του Φεστιβάλ, Γιώργος Κρασσακόπουλος.

Η εντυπωσιακή αύξηση των ανθρώπων που ακούν podcasts τον τελευταίο χρόνο, κατά 270% παρακινεί όλο και περισσότερους ανθρώπους να μπουν και να δοκιμάσουν αυτό το νέο μέσο.

Εκτός από την ανοιχτή συζήτηση, το Φεστιβάλ διοργανώνει μία σειρά κλειστών διαδικτυακών εργαστηρίων, στη διάρκεια των οποίων κορυφαίοι επαγγελματίες από το εξωτερικό προσφέρουν εργαλεία και εξειδίκευση σε ανθρώπους που θέλουν να ασχοληθούν επαγγελματικά με τα podcast. Τα εργαστήρια αυτά θα είναι σύντομα διαθέσιμα στο κανάλι του Φεστιβάλ στο YouTube.

Παράλληλα, το επόμενο διάστημα, το Φεστιβάλ θα απευθύνει ανοιχτό κάλεσμα σε δημιουργούς από την Ελλάδα και το εξωτερικό για να καταθέσουν τα podcast τους, με βάση συγκεκριμένες προδιαγραφές που θα ανακοινωθούν τότε. Τα καλύτερα podcast θα επιλεγούν μετά τη λήξη των καταθέσεων και θα παρουσιαστούν το καλοκαίρι μέσα από τα ψηφιακά κανάλια του Φεστιβάλ.

Η συζήτηση για τα podcasts είναι ανοιχτή και θα προβληθεί την Πέμπτη 11 Μαρτίου στις 18:00 στο: youtube.com/filmfestivalgr