fbpx

Όταν το modeling γίνεται εφιάλτης και κάποιοι συμβιβάζονται από ανάγκη

Όταν το modeling γίνεται εφιάλτης και κάποιοι συμβιβάζονται από ανάγκη

Στον χώρο του θεάματος όλα είναι λαμπερά και όμορφα ειδικά στο modeling! Δεν χρειάζεται να έχεις υποκριτικό ταλέντο  ούτε καλή φωνή, απλά ένα ωραίο σώμα, ωραίο πρόσωπο, γενικά ωραίο παρουσιαστικό και ευχέρεια στη κίνηση.

Όταν όμως κάποιος μπαίνει στο χώρο του θεάματος ποτέ δεν ξέρει πότε και αν θα του τύχει ή αν θα ανακαλύψει κάποιο υποκριτικό ταλέντο ή ακόμα και την καλή φωνή που ίσως έχει και θα «φτιάξει» τη καλή.

 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: Αυτά είναι τα 21 «μυστικά» του σώματος σου που σίγουρα δεν γνωρίζεις!

 

Όμως οι περισσότεροι που ψάχνονται για να γίνουν μοντέλα απλά αναζητούν ένα καλό μεροκάματο, συμπληρωματικό, που αρχίζει από τα 50 ευρώ για τους νέους και μη αναγνωρισμένους στο χώρο και εδώ μπαίνουν οι σχετικοί του χώρου: «Υπάρχουν σχετικοί και …σχετικοί» εξηγεί ο Γιάννης επαγγελματίας στον χώρο του modeling για χρόνια «Στην χώρα μας λίγα λίγοι είναι οι πραγματικά επαγγελματίες όπου μπορεί κάποιος να συνεργαστεί και να κάνει καριέρα ακόμα και στο εξωτερικό. Όσο για τους υπόλοιπους  εκεί για να δουλέψεις πρέπει να …δώσεις κάτι…» αναφέρει και χαμογελάει .

«Αν είναι γυναίκα πάει κι΄ έρχεται» συμπληρώνει ο Δημήτρης «συνήθως όμως στη πέφτουν άντρες με την υπόσχεση ότι θα σε πάνε ψηλά και θα βγάλεις καλά λεφτά από επιδείξεις ή φωτογραφίσεις ή ακόμα και τηλεοπτικά σποτ» αναφέρει.

 

«Στις γυναίκες το φαινόμενο είναι ιδιαίτερα διαδεδομένο και έχουν βγει πολλά στο φως κατά καιρούς. Οι γυναίκες πλέον είναι ψυλλιασμένες» λέει ο Γιάννης «στο χώρο του ανδρικού modeling είναι αρκετά διαφορετικά τα πράματα. Τελευταία υπάρχει μεγάλη προσφορά μοντέλων λόγω κρίσης όλοι οι εμφανίσιμοι και γυμνασμένοι ψάχνουν να βρούνε ένα μεροκάματο έτσι πάνε στο πρώτο που θα συναντήσουν  τους λέει να κάνουν book που φυσικά χρεώνεται και στη συνέχεια έρχεται το πέσιμο που πολλές φορές είναι έντονο και επιτακτικό» λέει ο Γιάννης.

Φυσικά η ερώτηση έχει να κάνει με το «έντονο» και το θέμα της επιλογής.

«Όπως είπε ο Γιάννης υπάρχει ζήτηση ο καθένας που πάει γυμναστήριο και είναι φοιτητής ή άνεργος  ψάχνεται για modeling» εξηγεί ο Δημήτρης «Έτσι λοιπόν τα ρίχνουν στα ίσα και αν θέλεις. Αν δεν θέλεις εξαφανίζεσαι και ο μόνος τρόπος να δουλέψεις είναι να ενδώσεις».

«Απλά κάποιοι συμβιβάζονται» συμπληρώνει ο Γιάννης «Και έτσι δουλεύουν. Ξέρω παιδιά που δεν συμβιβάστηκαν. Εγώ δεν συμβιβάστηκα έψαξα και βρήκα τη λύση την πραγματικά επαγγελματική. Αν θέλω να κάνω κάτι θα το κάνω επειδή το θέλω και όχι επειδή με αναγκάζουν».

«Όμως ξέρω παιδιά που είχαν ανάγκη πραγματική. Μετακόμισαν από την επαρχία άνεργοι σε ξένη πόλη και είχαν ανάγκη και τελικά ενέδωσαν. Αυτό δεν το θεωρώ σωστό γιατί ο άλλος χτυπάει εκεί που πονάς και δεν μπορείς να κάνεις κάτι. Είναι σα να είσαι δεμένος  σα να είσαι σκλάβος» κατέληξε ο Γιάννης.

Τι συμβαίνει όμως όταν κάποιος αρνηθεί την «πρόταση»;

«Απλά δεν δουλεύει. Δεν του λένε τίποτα αλλά γι αυτόν δεν υπάρχουν δουλειές και τα χρήματα που έχει ξοδέψεις για το book πάνε χαμένα».

Όπως είπαν οι δύο άντρες τις περισσότερες φορές οι ιδιοκτήτες των γραφείων δεν γνωρίζουν το παραμικρό ή και να το γνωρίζουν δεν εμπλέκονται. «Αυτά γίνονται συνήθως από τα στελέχη ή συνεργάτες που είναι υπεύθυνα για την επιλογή των μοντέλων και μοιράζουν τις δουλειές» εξηγούν.

 

Οι φωτογραφίες είναι από αρχείο