fbpx

Έγινες personal trainer; Μάθε πως μπορείς να βρίσκεις πελάτες

Έγινες personal trainer; Μάθε πως μπορείς να βρίσκεις πελάτες

Για να γίνεις ένας επιτυχημένος προσωπικός γυμναστής, θα πρέπει είσαι άρτια εκπαιδευμένος, πιστοποιημένος και προφανώς, να αποκτήσεις ευχαριστημένους πελάτες!

 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: Έτσι μπορείς να βγάλεις λεφτά σώζοντας τον πλανήτη

 

Πως όμως μπορείς να βρεις πελάτες;

Η απλή και φτηνή λύση είναι τα social media και κυρίως το Facebook και το Instagram. Κάνεις μια σελίδα και πληρώνεις διαφημίσεις για να σε βλέπουν!

Μια άλλη λύση είναι οι δημόσιες σχέσεις και αν είσαι τυχερός να βρεθείς σε κάποια τηλεοπτική εκπομπή.

Ομολογουμένως η αγορά είναι δύσκολη. Ο πιο ενδεδειγμένος τρόπος είναι η προβολή σου μέσω των social media και μέσω των θεματικών ΜΜΕ ιστοσελίδων, όμως για να το κάνεις αυτό δεν φτάνει μόνο το …μπόι σου, πρέπει να δείξεις ότι έχεις τις γνώσεις ώστε να σε εμπιστευτεί ο άλλος ή η άλλη και να σε καλέσει στο τηλέφωνο!

Οι πελάτες δεν θα μείνουν στο πλάι σου για μεγάλο χρονικό διάστημα, εάν δεν σε εμπιστευτούν.

Αυτά λοιπόν είναι τα απαραίτητα στοιχεία που θα πρέπει να έχεις, προκειμένου να έχεις μια επιτυχημένη καριέρα στον χώρο του fitness:

Να γνωρίζεις την ανατομία και τη φυσιολογία του ανθρώπινου σώματος, προκειμένου να «δείχνεις» στους ασκούμενούς σου τον σωστό δρόμο για να δουν αποτελέσματα και να βελτιωθούν.

Να είσαι σε θέση να σχεδιάζεις και να εφαρμόζεις εξατομικευμένα και στοχευμένα προπονητικά προγράμματα, που θα καλύπτουν πλήρως τις ανάγκες και τους στόχους των πελατών σου.

Να είσαι απόλυτα προσηλωμένος στον υγιεινό τρόπο ζωής και να έχεις πάθος για το fitness και για την εξέλιξη των πελατών σου. Οι στόχοι τους πρέπει να είναι και δικοί σου.

Να βάζεις στόχους για την καριέρα σου και να έχεις συγκεκριμένη στρατηγική για να γίνεσαι κάθε μέρα και καλύτερος.

Να μην ξεχνάς ποτέ τη σημασία της δια βίου μάθησης. Πρέπει διαρκώς να ενημερώνεσαι για τις εξελίξεις στον χώρο του fitness, για να μην μένεις πίσω.

 

Τι θα πρέπει να γνωρίζει ένας personal trainer;

Ότι δίνεις, παίρνεις… Εάν αποφασίσεις να αλλάξεις μονοπάτι στην επαγγελματική σου σταδιοδρομία και να μπεις στον χώρο του fitness, δεν θα πρέπει ποτέ να ξεχνάς ότι το βασικότερο στοιχείο που θα σε κάνει να ξεχωρίσεις, είναι να είσαι προσηλωμένος στους στόχους σου και να μαθαίνεις διαρκώς. Φυσικά, χρειάζεται και υπομονή, γιατί τίποτα δεν γίνεται από τη μια στιγμή στην άλλη.

Θέσε λοιπόν ρεαλιστικούς στόχους και να θυμάσαι πάντοτε ότι η Ρώμη δεν χτίστηκε μέσα σε μία ημέρα. Και πάνω από όλα, θα πρέπει να αντιληφθείς ποιος ακριβώς θα είναι ο ρόλος σου από εδώ και πέρα:

Να προπονείς ένα άτομο ή μια ομάδα ασκούμενων και να τους δείχνεις το μονοπάτι για μια ζωή γεμάτη ευεξία και υγεία.

Να παρατηρείς προσεκτικά τους πελάτες σου και να τους διορθώνεις όταν χρειάζεται, προκειμένου να μπορούν να βελτιώσουν την τεχνική τους αλλά και τον τρόπο σκέψης τους.

Να σχεδιάζεις προπονητικά προγράμματα που θα ταιριάζουν σε άτομα κάθε ηλικίας, όποια χαρακτηριστικά κι εάν έχουν. Γιατί δεν χρειάζεται να αποκλείεις κανέναν ασκούμενο.