fbpx

Έτσι θα αντιμετωπίσεις μια μέρα που όλα πήγαν στραβά…

Έτσι θα αντιμετωπίσεις μια μέρα που όλα πήγαν στραβά…

Είναι κάτι που όλοι μας το έχουμε νοιώσει. Να ξυπνάμε το πρωί και να πηγαίνουν όλα στραβά, από τον καφέ που χύνεται μέχρι και το ασανσέρ που ξαφνικά του ήρθε να χαλάσει. Από το αναπάντεχο μποτιλιάρισμα, μέχρι και δεν ξέρω και γω τι άλλο…

 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ:  Αυτό είναι το ωράριο «συντήρησης» του οργανισμού σου, που σε …επισκευάζει!

 

Μία αλληλουχία γεγονότων που κάνουν μια μέρα να νομίζεις ότι όλες οι δυνάμεις του σύμπαντος συνωμοτούν εναντίον σου. Τι κάνεις τότε;

Η πρώτη απάντηση είναι «ψυχραιμία» αφού δεν είσαι σίγουρα ούτε ο πρώτος, αλλά ούτε και ο τελευταίος που του συμβαίνει.

Δεύτερο που πρέπει να προσέξεις όταν η μέρα αρχίζει τόσο στραβά, είναι οι κινήσεις σου. Σκέψου ότι στη θολούρα του μυαλού σου, που είναι φορτισμένο, μπορεί να πέσεις σε μια αλληλουχία λαθών, τα οποία θα σου στοιχίσουν περισσότερο από μια κακή μέρα. Πρόσεχε λοιπόν στην οδήγηση, στο πως περπατάς στον δρόμο και γενικότερα πρόσεχε ώστε να κάνει μετρημένες κινήσεις.

Το τρίτο είναι αυτό που λένε όλοι, να ηρεμήσεις. Μια προτροπή που είναι ανέφικτη, αφού το μυαλό σου τρέχει και βλέπει παντού «δαίμονες» που χαλάνε τα πάντα σε όλη την ημέρα.

Δεν θα ηρεμήσεις και το ξέρεις. Απλά σκέψου ότι μέρα είναι θα περάσει.

Το τέταρτο που πρέπει να προσέχεις είναι να βγάλεις τη μέρα με τις λιγότερες δυνατές απώλειες. Απώλειες θα έχεις και αυτό είναι βέβαιο, όμως φρόντισε να έχεις τις λιγότερες.

Το πέμπτο και τελευταίο είναι το βασικότερο. Να ξέρεις ότι στις περισσότερες των περιπτώσεων μια μέρα που αρχίζει στραβά, τελειώνει όμορφα. Και όμορφα δεν σημαίνει απλά κάτι καλό, αλλά η ανακούφιση που νιώθεις, το βράδυ, ότι έβγαλες εις πέρας μια πολύ δύσκολη μέρα.