fbpx

Έτσι θα αποτοξινώσεις τον οργανισμό σου σε μια βδομάδα!

Έτσι θα αποτοξινώσεις τον οργανισμό σου σε μια βδομάδα!

Μπορεί να κάνεις διατροφή, μπορεί να μην έχεις ανάγκη για χάσιμο κιλών, όμως η αποτοξίνωση, ειδικά μετά από μέρες ανεξέλεγκτου φαγητού και ποτού, είναι η καλύτερη μέθοδος για τη γενικότερη ανανέωση του οργανισμού!

Μια εβδομάδα αποχής από ραφιναρισμένο αλεύρι, ζάχαρη και καφεΐνη σας βοηθά να μειώσετε την κατακράτηση υγρών, να βελτιώσετε την διαδικασία της πέψης, να πάψετε να αισθάνεστε «φουσκωμένοι» και φυσικά να βελτιώσετε τις διατροφικές σας συνήθειες.

 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: Να γιατί δεν πρέπει να το παρακάνεις με τα αντιοξειδωτικά!

 

Η αποτοξίνωση είναι μια διαδικασία κατά την οποία επικεντρώνεστε στην κατανάλωση συγκεκριμένων τροφών. Το πρόγραμμα αποτοξίνωσης που ακολουθεί, όπως θα διαπιστώσετε και μόνοι σας, χαρακτηρίζεται από ποικιλία σε φρούτα και λαχανικά και είναι ασφαλές για κάθε υγιή ενήλικα. Δεν συνιστάται σε πάσχοντες από χρόνια νοσήματα, παιδιά και εφήβους καθώς και σε γυναίκες που κυοφορούν ή θηλάζουν.

 

 

Ακολουθείστε το παρακάτω πρόγραμμα διατροφής καθημερινά επί επτά ημέρες. Είναι πολύ σημαντικό να μασάτε αργά την τροφή και να κάθεστε. Έτσι τρώτε λιγότερο και απολαμβάνετε περισσότερο το γεύμα σας.

Μόλις ξυπνήσετε: Μόλις σηκωθείτε από το κρεβάτι πιείτε ένα ποτήρι μεταλλικό νερό, αφού πρώτα θα έχετε προσθέσει το χυμό μισού λεμονιού. Το λεμόνι διεγείρει τα υγρά του στομάχου. Στόχος είναι να πίνετε καθημερινά τουλάχιστον έξι ποτήρια νερό.

 

Πρωινό:

Μισή ώρα αφότου έχετε ξυπνήσει φάτε ένα κομμάτι φρέσκου φρούτου, όπως μήλο, μπανάνα ή αχλάδι. Μισή ώρα αργότερα φάτε 1 με 2 κούπες του τσαγιού βρασμένα δημητριακά ολικής αλέσεως, όπως αμάραντο, σίκαλη ή ακατέργαστο ρύζι. Αποφύγετε το κριθάρι, τη βρώμη και το σιτάρι διότι μπορεί να αντιμετωπίσετε προβλήματα πέψης. Για να κάνετε τα δημητριακά σας νοστιμότερα προσθέστε 2 κουταλιές του γλυκού φρέσκο χυμό φρούτων ή 1 κουταλιά του γλυκού ελαιόλαδο ή βούτυρο.

 

Δεκατιανό:

Κατά τις 11 το πρωί πιείτε 1 με 2 κούπες του τσαγιού νερό μέσα στο οποίο έχετε βράσει λαχανικά. Περιέχει πολύτιμα θρεπτικά συστατικά που αποβάλλουν τα λαχανικά κατά τη διαδικασία βρασμού, μετριάζει το αίσθημα της πείνας και παράλληλα σας ενυδατώνει.

Γεύμα: Μεταξύ 12 και 13 μμ φάτε τα λαχανικά που βράσατε. Επιτρέπονται όλοι οι συνδυασμοί. Εμείς σας προτείνουμε πατάτα, λάχανο, κόκκινη πιπεριά και πράσο. Προσθέστε ένα κουταλάκι του γλυκού αγνό παρθένο ελαιόλαδο, λίγο σκόρδο, αλάτι και αρωματικά χόρτα, όπως βασιλικό, μέντα και ρίγανη. Για περισσότερη ποικιλία μπορείτε να τρώτε και ωμά λαχανικά, προτιμώντας το μαρούλι, το καρότο, τις πιπεριές με ελαιόλαδο και χυμό μισού λεμονιού.

 

Απογευματινό:

Στις 15.00 μμ ή και λίγο αργότερα πιείτε πάλι 1 έως 2 ποτήρια νερό μέσα στο οποίο βράσατε λαχανικά με λίγο αλάτι.

 

Δείπνο:

Μεταξύ 6 και 7 μμ φάτε μια μερίδα βραστά ή ωμά λαχανικά. Ο λόγος που το δείπνο σας προγραμματίζετε τόσο νωρίς είναι διότι συντελείτε η διαδικασία της πέψης πολύ πριν πέσετε για ύπνο. Έτσι ο οργανισμός σας, κατά τη διάρκεια της νύχτας μπορεί να συνεχίσει τη διαδικασία της αποτοξίνωσης. Μέχρι το επόμενο πρωί λοιπόν, μην καταναλώνετε στερεά τροφή. Μπορείτε όμως να πιείτε διάφορα ροφήματα, όπως τσάι, χαμομήλι και μέντα.